Press release from Companies

Published: 2024-08-28 08:00:00

Fleming Properties AB (publ): KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I FLEMING PROPERTIES AB

Aktieägarna i Fleming Properties AB, org.nr 559207-9544 ("Bolaget"), kallas härmed till extra bolagsstämma måndagen den 16 september 2024 kl. 10.00 i Altaals lokaler på Skeppsbron 16 i Stockholm.

Rätt att delta och anmälan

Aktieägare som vill delta i extra bolagsstämman ska:

  1. dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken på avstämningsdagen som är den 6 september 2024,
  1. dels anmäla sitt och eventuellt biträdes deltagande hos Bolaget senast den 10 september 2024

Anmäl ert deltagande och eventuella biträden (högst två) skriftligen per post till Fleming Properties AB, c/o Altaal, Skeppsbron 16, 111 30 Stockholm. Ifylld anmälan får även inges elektroniskt och ska då skickas till legal@altaal.com. Vid anmälan ska uppges namn, person- eller organisationsnummer, adress, telefonnummer och aktieinnehav samt i förekommande fall uppgift om ställföreträdare eller ombud. Till anmälan bör därtill i förekommande fall bifogas fullständiga behörighetshandlingar såsom registreringsbevis och fullmakt för ställföreträdare och ombud.

Förvaltarregistrerade aktier

För att ha rätt att delta i extra bolagsstämman måste en aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier, förutom att anmäla sig till stämman, låta registrera aktierna i eget namn så att aktieägaren blir upptagen i framställningen av aktieboken per den 6 september 2024. Sådan registrering kan vara tillfällig (s.k. rösträttsregistrering) och begärs hos förvaltaren enligt förvaltarens rutiner i sådan tid i förväg som förvaltaren bestämmer. Rösträttsregistreringar som gjorts av förvaltaren senast den 10 september 2024 kommer att beaktas vid framställningen av aktieboken.

Ombud m.m.

Aktieägare som företräds genom ombud ska utfärda skriftlig och daterad fullmakt för ombudet eller, för det fall rätten att företräda aktieägarens aktier är uppdelad på olika personer, ombuden med angivande av antal aktier respektive ombud har rätt att företräda. Fullmakten är giltig högst ett år från utfärdandet, eller under den längre giltighetstid som anges i fullmakten, dock längst fem år från utfärdandet. Om fullmakten utfärdats av juridisk person ska bestyrkt kopia av registreringsbevis eller motsvarande för den juridiska personen, som utvisar behörighet att utfärda fullmakten, bifogas. Fullmakten i original samt eventuellt registreringsbevis bör i god tid före stämman insändas per brev till Bolaget på ovan angivna adress. Aktieägare får medföra ett eller två biträden, dock endast om aktieägare gjort anmälan härom enligt vad som är föreskrivet i denna kallelse.

Behandling av personuppgifter

I samband med anmälan kommer Bolaget behandla de personuppgifter som efterfrågas enligt ovan om aktieägare. De personuppgifter som samlas in från aktieboken, anmälan om deltagande i bolagsstämman samt uppgifter om ombud och biträden kommer att användas för registrering, upprättande av röstlängd för bolagsstämman och, i förekommande fall, stämmoprotokoll. Personuppgifterna kommer endast användas för bolagsstämman. För ytterligare information om Bolagets behandling av personuppgifter i samband med bolagsstämman, vänligen se allmän integritetspolicy för bolagsstämmor www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Privacy%20Notice%20Boss%20-%20Final%20SWE%20220324.pdf

Förslag till dagordning

1. Stämmans öppnande och val av ordförande vid stämman

2. Upprättande och godkännande av röstlängd

3. Val en eller flera justeringspersoner

4. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad

5. Godkännande av dagordning

6. Val av styrelse och revisor

7. Stämmans avslutande

Förslag till beslut

Ärende 1 – Val av ordförande vid stämman

Styrelsen föreslår att advokat Sten Gejrot utses till ordförande vid stämman, eller vid dennes förhinder den person som styrelsen anvisar.

Ärende 6 – Val av styrelse och revisor

Föreslås att styrelsen för tiden intill nästa årsstämma ska bestå av fyra (4) ordinarie styrelseledamöter utan suppleanter.

Föreslås nyval av styrelseledamoten Carl-Mikael Lindholm för tiden intill nästa årsstämma. Styrelsen kommer därefter att bestå av Carl-Mikael Lindholm, Erica Magnergård, Henrik Schmidt och Thomas Lindström. Karl Runeberg har avböjt omval.

Föreslås nyval av det registrerade revisionsbolaget BDO i Mälardalen AB som Bolagets revisor för tiden intill nästa årsstämma med John Larsson som huvudansvarig revisor.

Presentation av den föreslagna styrelseledamoten

Carl-Mikael Lindholm

Carl-Mikael är styrelseordförande i fastighetsbolaget Hamhus AB och styrelseledamot i Herenco AB samt styrelseledamot och förvaltningsansvarig i The Hamrin Foundation.

Handlingar

Erforderliga handlingar och fullmaktsformulär finns tillgängliga för aktieägare på Bolagets hemsida

(www.flemingproperties.se). Handlingarna finns även tillgängliga hos Bolaget och sänds till aktieägare som så begär och som uppger sin postadress.

Aktieägares rätt att begära upplysningar

Aktieägarna erinras om sin rätt att vid stämman begära upplysningar från styrelsen och den verkställande direktören enligt 7 kap 32 och 57 §§ aktiebolagslagen.

_____________

Stockholm i augusti 2024

Fleming Properties AB

Styrelsen

Läs mer hos Cision
Read more about Fleming Properties AB (publ)