Reports

Published: 2024-08-29 08:00:00

EasyFill AB: EasyFill AB (publ) – Delårsrapport januari – juni, 2024

EasyFill AB (publ) offentliggör härmed bolagets delårsrapport för januari – juni, 2024.

Period 1 april – 30 juni, 2024

  • Koncernens nettoomsättning uppgick till 29 556 tkr (25 059), en ökning med 4 297 tkr, 17,1% i jämförelse med 2023.
  • Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA) uppgick till -2 460 tkr (-2 370), en minskning med 90 tkr i jämförelse med 2023.
  • Resultat efter skatt uppgick till -4 915 tkr (-4 826), en minskning med 89 tkr i jämförelse med 2023.
  • Likvida medel uppgick per 30 juni 4 703 tkr (6 155)
  • Soliditeten uppgick till 39,2% (32,3)

Period 1 januari – 30 juni, 2024

  • Koncernens nettoomsättning uppgick till 53 093 tkr (42 594), en ökning med 10 499 tkr, 24,6% i jämförelse med 2023.
  • Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA) uppgick till –2 562 tkr (-6 288), en ökning med 3 726 tkr i jämförelse med 2023.
  • Resultat efter skatt uppgick till –6 924 tkr (-10 959), en ökning med 4 035 tkr i jämförelse med 2023.

(Jämförelsetal inom parentes avser motsvarande period föregående år.)

Se bifogad PDF för fullständig delårsrapport för EasyFill AB (publ).

Kommentar från VD, Tobias Sjölander

Andra kvartalet har levererat bra försäljning, främst tack vare verksamheterna inom Enjoy och Ebeco som återigen nått våra uppsatta mål. Detta kvartal är ofta ett av årets bästa, men vi går nu in i en period där både Enjoy och Ebeco normalt sett har ett lägre tempo. Enjoy noterade sin bästa omsättning någonsin i april, men vi vet att detta brukar jämna ut sig över året.

Vi fortsätter våra tester, men det är frustrerande att tiden går utan att vi når det genombrott vi alla längtar efter. Trots detta ger vi inte upp utan fortsätter stötta våra partners för att skynda på utrullningen. Tyvärr speglas inte det hårda arbete vi lägger ner i EasyFill fullt ut i våra resultat, men vi är fast beslutna att nå framgång.

Tidigare har vi fokuserat mycket på marknadsföring, men har nu har vi gått in i arbetet att förbereda oss för kommande produktion när beställningarna väl rullar in. Vi undersöker var tillverkningen ska ske och har redan gjort framsteg i Kina, där vi ser att kostnaderna kan sänkas betydligt, även om det kräver stora volymer för att bli lönsamt.

Samtidigt som årets första månader är vår bästa tid, står vi nu inför en kostsam period. Förseningen av Ebecos leverans av släpvagnar till större order har skapat utmaningar, och vi måste snabbt hitta finansiering för att säkra verksamheten framåt. Trots detta känns det som att vi är närmare en lösning än någonsin tidigare, och vi fortsätter kämpa medan vi avvaktar resultat från pågående tester. 

Vårt långsiktiga mål är att outsourca produktionen och hitta partners som både kan tillverka och sälja våra produkter. Alternativet vore att överlåta patenten och produkterna till någon annan, men vi vill behålla vår oberoende ställning för att kunna leverera till flera aktörer och inte styras av en enskild partner. Vi ser ett starkt intresse och måste nu hitta vår plats i marknadens värdekedja. Lyckas vi fortsätta vara oberoende och nå utrullningarna har vi uppnått vårt mål.

Mitt klara mål är att vi ska bli en del av något större för att kunna nyttja de stor organisation vi själva saknar. Jag tror inte att vi på egen hand, från Bräcke, kan nå ut globalt och leverera till stora kedjor som Walmart och Reliance Retail. Vi behöver samarbeta med etablerade partners för att nå dessa marknader.

Hur lyckas vi då med det? Först och främst måste vi säkra finansiering för att låta tiden verka till vår fördel. Utan det riskerar vi att förlora kontrollen och någon annan kan ta över det vi byggt upp. Dessutom behöver vi i en snar framtid renodla verksamheten och fokusera mer på EasyFills hyllsystem.

Jag fortsätter att försöka skapa värde för aktieägarna och för att vi ska nå vårt mål att vara en del av något större, för jag tror att det behövs. Fler säljare och mer kundkontakter tillsammans med effektivare produktion är ett måste. Jag hoppas att vi fixar detta och lyckas med det vi har satt oss för. Fram till dess handlar det om att hålla ut. Jag känner att de senaste årens arbete är så nära att bära frukt och att ordrarna ligger precis runt hörnet. Turning shelves. Changing the future.

 

För mer information kontakta
Tobias Sjölander
Chief Executive Officer
+46 70 660 54 23
tobias.sjolander@easyfill.se

www.easyfill.se
www.easyfillcorporate.com

Om EasyFill-gruppen

EasyFill AB är ett svenskt börsbolag som använder svenska patenterade innovationer för att öka försäljning, minska arbetsinsats och reducera matsvinn. EasyFill är ett innovationsdrivet företag med huvudfokus på att utveckla produkter som förenklar hanteringen av varor i butik och restauranger. Alla produkter som företaget tillverkar och säljer är patenterade på de stora marknaderna i världen. Försäljningen sker genom företagets egna bolag, genom återförsäljare och tillsammans med tillverkare av läskkylskåp och kylskåpsmöbeltillverkare som i sin tur säljer vidare sina produkter med EasyFills produkter installerade runt om i världen.

EasyFill är noterat på Spotlight Stock Market, Stockholm sedan maj 2007.

Offentliggörande

Denna information är sådan information som EasyFill AB (publ.) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 augusti 2024.

Läs mer hos Cision
Read more about EasyFill AB