Press release from Companies

Published: 2024-08-30 20:39:20

Nidhogg Resources Holding AB: Nidhogg Resources Holding (publ) publicerar bokslutskommuniké för räkenskapsåret 2023/2024

Koncernen

 

2023-07-01 – 2024-06-30 (räkenskapsåret, två och en halv månader)

  • Intäkterna för perioden uppgick till 77 Tkr (0 Tkr)
  • Resultatet efter skatt för perioden uppgick till -4,2 Mkr (0 Tkr)
  • Resultat per aktie för perioden uppgick till -0,002 kr (0 kr)
  • Likvida medel vid räkenskapsårets slut uppgick till 1 210 Tkr (25 Tkr)
  • Antal aktier 1 988 723 988 st

 

Redovisning av koncernen sker efter redovisningsprinciperna gällande omvänt förvärv vilket innebär substance over form, dvs att redovisningen ska avspegla en transaktions ekonomiska värde. Här redovisas det ekonomiska utfallet utifrån att det är Nidhogg Resources AB som förvärvat samtliga aktier i Eurocine Vaccines AB. Jämförelsesiffrorna utgörs enligt denna princip av Nidhogg Resources AB:s siffror per den 30 juni 2023, då bolaget var nystartat.

 

Styrelsens förslag är att ingen utdelning lämnas för året. Det är styrelsens uppfattning att bolaget har ekonomiska resurser att uppfylla fortlevnadsprincipen, genom att de utställda teckningsoptionerna av serie TO6 med lösen i Oktober kommer att generera kapital till bolaget. För att säkerställa det har styrelsen ingått ett garantiavtal med Crafoord Capital Partners AB som täcker 100 procent av teckningsoptionerna. Utan det kapitaltillskottet finns det en väsentlig osäkerhet i möjligheten att driva verksamheten vidare under kommande år.

 

Moderbolaget

 

2024-04-01 – 2024-06-30 (fjärde kvartalet, tre månader)

  • Intäkterna för perioden uppgick till 119 Tkr (0 Tkr)
  • Resultatet efter skatt för perioden uppgick till -0,7 Mkr (-3,0 Mkr)
  • Resultat per aktie för perioden uppgick till -0,0003 kr (-0,758 kr)
  • Likvida medel vid räkenskapsårets slut uppgick till 1,1 Mkr (0,9 Mkr)

 

2023-07-01 – 2024-06-30 (räkenskapsåret, tolv månader)

  • Intäkterna för perioden uppgick till 151 Tkr (5 Tkr)
  • Resultatet efter skatt för perioden uppgick till -11,5 Mkr (-18,3 Mkr)
  • Resultat per aktie för perioden uppgick till -0,006 kr (-0,758 kr)
  • Likvida medel vid räkenskapsårets slut uppgick till 1,1 Mkr (0,9 Mkr)

Verkställande direktören har ordet

Kära aktieägare, partners och intressenter.

Det senaste året har inneburit en djupgående omvandling för Eurocine Vaccines med ett omvänt förvärv av Nidhogg Resources AB som resulterat i det nya företagsnamnet Nidhogg Resources Holding AB (publ). Vi har inte bara ändrat vår inriktning från bioteknologi till att bli ett mineral- och prospekteringsbolag, utan vi har även välkomnat en helt ny styrelse och ledning för att kunna förvalta och förädla de värden som finns i naturresurser.

Bakgrund och motivation

Historiskt sett har bolaget varit förankrat inom bioteknologisektorn, där betydande bidrag till forskning och utveckling har gjorts. Dock, med utvecklingen på marknaden och de växande globala behoven av hållbara och återanvändbara resurser, identifierade vi en strategisk möjlighet att omdirigera bolagets inriktning åt mineralutvinning, prospektering samt till energisektorn. Dessa sektorer erbjuder spännande tillväxtpotentialer, särskilt i ljuset av den globala övergången till förnybara energikällor och de resurser som krävs för detta samt den fokus som Sverige och EU har för att kunna öka sin självförsörjning med hänsyn på energi och mineralförbrukning.

 

Ny styrelse och ledning

Med den förändrade affärsinriktningen har vi inrättat en ny styrelse och ledning för att genomföra vår vision för framtiden. Det nya teamet består av erfarna ledare med djupgående kunskap inom mineralutvinning, prospektering, hållbar resursutveckling samt energi. Vi är övertygade om att ledningen kommer att bidra med den strategiska inriktning och innovation som krävs för att etablera Nidhogg Resources som en ledande aktör inom dessa sektorer.

 

Strategiska förvärv och samarbetsprojekt

Under året genomfördes flera viktiga transaktioner som förstärkt positioneringen inom mineralutvinning. Ett avgörande steg var det omvända förvärvet av Nidhogg Resources AB. Genom detta förvärv säkrades tillgång till betydande mineralresurser, inklusive järn, mangan och sällsynta jordartsmetaller i områden som Tuna Hästberg i Bergslagen. Detta område har en rik historia av gruvdrift och erbjuder stora möjligheter för exploatering.

Ett avtal ingicks också med Big Rock Energy AB för att förvärva ytterligare undersökningstillstånd i speciellt Vintjärn Kölen områden, vilket ytterligare stärker vår mineralportfölj med järn samt kisel fyndigheter. Dessa strategiska förvärv är en del av vår långsiktiga strategi att bygga värde genom effektiv prospektering och innovativ utveckling och produktion av mineraler som är kritiska för framtidens teknologi och energiomställning.

 

Våra Framtidsutsikter

Bolagets nya strategi inkluderar betydande produktions/prospekteringsprojekt och en satsning på att utveckla hållbara metoder för mineralutvinning samt investeringar i energisektorn. Vi har redan identifierat flera lovande fyndigheter och projekt som vi kommer att utforska närmare under kommande år för att generera ett kassaflöde i bolaget. Genom att kombinera vårt tekniska kunnande med en djup förståelse för marknadens krav är vi redo att ta oss an de utmaningar som ligger framför oss.

Med en ny ledning, en tydlig strategi och en robust plan för framtiden, är Nidhogg Resources redo att möta utmaningar och möjligheter. Vi ser fram emot att bygga ett värde med en tydlig kurs mot framtidens naturresursbehov och marknadens krav.

 

Tack för ert förtroende och stöd.

 

Med vänliga hälsningar,

 

Niclas Biörnstad
Verkställande Direktör, Nidhogg Resources Holding AB (publ).

 

Kontakt

Vid frågor, kontakta VD Niclas Biörnstad

E-post: niclas@nidhoggresources.com

Om Nidhogg Resources Holding AB (publ)

Nidhogg Resources Holding AB är ett svenskt publikt aktiebolag med fokus på råvaror. Nidhogg Resources grundades av personer med totalt över 60 års erfarenhet av råvarumarknaden, med bakgrund från prospektering till exploatering samt försäljning och med en passion för att utvinna råvaror genom att tillämpa innovativ teknologi tillsammans med befintlig infrastruktur.

Bedömningen från Nidhogg Resources är att provbrytning av malm i Tuna-Hästberg samt Vintjärn-Kölen, gruvor som slogs igen på 1960 och 1970-talet, kan komma att ge positivt kassaflöde redan mot slutet av 2025.

 

Nidhogg Resources Holding AB:s aktie

Verksamheten i Nidhogg Resources noterades på Spotlight Stock Market under 2024 genom ett omvänt förvärv av Eurocine Vaccines AB. Aktiens kortnamn är NIDHOG och ISIN-kod SE0001839069. Antalet utestående aktier per den 30 juni 2024 var 1 988 723 988 stycken.

Nidhogg Resources Holding AB

Slottsgatan 14

553 22  JÖNKÖPING

Hemsida: www.nidhoggresources.se

Org. nr.: 556566–4298

Läs mer hos Cision
Read more about Nidhogg Resources Holding AB