Press release from Companies

Published: 2024-09-17 16:00:00

AB Igrene: Igrene tillsätter ny VD och stärker organisationen för att fokusera på utvinning av karbon och vätgas

Igrenes styrelseledamot sedan flera år Annette Blyhammar tillträder posten som VD för bolaget den 1 oktober 2024. Nuvarande VD Mats Budh har avsagt sig uppdraget efter bolagets nu lyckosamt genomförda nyemission men han kvarstår i styrelsen.

Tillsättningen av Annette är ett steg i Igrenes fokusering på att tillsammans med det norska bolaget SEID AS utveckla dess teknik ColdSpark, för produktion av karbon och kolpulver samt vätgas. Detta skall ske i en demonstrationsanläggning inom Morafältet. Samtidigt drar bolaget igång processen med bl.a rekrytering av nyckelkompetens.

I och med att Annette tillträder VD posten får Igrene en stark ledare med uppdrag att driva verksamheten för att anpassa, utveckla och i senare led marknadsföra befintlig teknik för en miljömässig och energieffektiv karbon- och vätgasproduktion.

Produktionstekniken som Igrene och SEID vill använda är betydligt mer energieffektiv för produktion av vätgas än processen där man genom elektrolys av vatten framställer vätgas.

Samarbetet mellan företagen är ett viktigt steg för att vidare kommersialisera ColdSpark teknologin.

Solid karbon i olika former och strukturer har många användningsområden som vid batteri- och ståltillverkning samt som tillsatser i färg, asfalt eller i system innefattande termiska lagringsmetoder.

Denna information är sådan information som AB Igrene är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 17 september 2024, kl 16.00

Styrelseordförande

Karl-Åke Johansson                                             

karl-ake@minexp.se                                           

070-625 22 57

Läs mer hos Cision
Read more about AB Igrene