Published: 6/10/2019 8:10:12 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about VibroSense Dynamics AB: Vibrosense Dynamics får positivt omdöme i studie

Medicinteknikbolaget Vibrosense Dynamics uppmärksammas positivt i en studie av överläkare Eero Lindholm vid Skånes universitetssjukhus. Studien omfattar nervskador på fötter hos patienter med typ 1 diabetes.

"Studien visar att det finns en stark korrelation mellan nervledningsundersökningar och MultiFrekvens Vibrametri med VibroSense Meter", skriver Vibrosense Dynamics i ett pressmeddelande.

Resultaten kommer att presenteras vid diabeteskongressen EASD (European Association for the Study of Diabetes) i Barcelona i september.

-D r. Lindholms studie visar att vårt mätinstrument ger i stort sett samma resultat som dagens ”Golden standard” vid diagnostik nervskador orsakade av diabetes. Nerv-ledningsundersökningar är en väldigt specialiserad undersökning som är dyr, tidskrävande och som kan upplevas som obehaglig. Dr. Lindholms resultat innebär att vi med vårt instrument VibroSense Meter kan erbjuda ett alternativ till en specialistundersökning till primär- och specialistvård, som är väsentligt snabbare, smärtfri och mycket billigare än dagens nervledningsundersökningar, säger Toni Speidel, vd på Vibrosense Dynamics, i en kommentar.

Read more about VibroSense Dynamics AB