Published: 5/28/2020 11:18:50 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Micropos Medical AB: Micropos Medical spikar tidsplan för aviserad nyemission på 12,7 miljoner kronor

Medicinteknikbolaget Micropos Medical har nu spikat tidsplan för den nyemission med företrädesrätt för aktieägarna som aviserades den 29 april och som beslutades på årsstämman den 27 maj. Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftetmed nyemissionen är att finansiera bolagets fortsatta marknadssatsningar med det nya CE-märkta Raypilot Hypocath-systemet på den europeiska marknaden.

Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 12,7 miljoner kronor före emissionskostnader som beräknas till 1,0 miljon kronor. Nyemissionen är säkrad till drygt 80 procent av emissionsvolymen genom teckningsåtaganden och toppgarantier.

Villkoren i nyemissionen är som tidigare meddelats 1:7, vilket innebär att sju befintliga aktier ger rätt att teckna en ny aktie till teckningskursen 90 öre per aktie. Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt är den 2 juni och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 3 juni. Teckningstiden löper från 9 juni till 25 juni och handel med teckningsrätter sker den 9 juni till 23 juni.

Read more about Micropos Medical AB