Published: 9/2/2020 11:50:29 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about EQL Pharma AB: EQL Pharma kan förtjäna en premievärdering - Analysguiden

Generikabolaget EQL Pharma redovisade en stark organisk tillväxt och ett lönsamhetslyft i det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret. Det skriver Aktiespararnas Analysguiden i en uppdragsanalys daterad den 1 september.

"Nischgenerika är i mångt och mycket en volymaffär. Expansion mot nya geografiska marknader, samt lansering av nya generika, skapar förutsättningar för att skala på de fasta kostnaderna. Det kom­mer att driva lönsamheten på sikt. Sammantaget ser vi goda möjlig­heter för EQL att växa under marginalexpansion, vilket kan resultera i en kraftigt ökad vinst på sikt", skriver Analysguiden.

Något som talar för att EQL ska fortsätta lyckas är kompetensen i led­ningen och bolagets starka ägare. Bland storägarna hittar vi Christer Fåhraeus, som också är koncernchef och vd, framhålls i det i analysen.

EQL:s tillväxt är starkt beroende av utvecklandet och lanseringen av nya generika. I dagsläget visar bolaget upp en imponerande pipeline bestående av 31 potentiella produkter, varav 11 befinner sig i lanserings- eller granskningsfas. Fler lanseringar är med andra ord att räkna med i närtid, något som kommer att driva försäljningen.

"EQL har förutsättningar för att fortsätta växa kraftigt, samt att nå en lönsamhet som ligger i linje med, eller högre än jämförbara kon­kurrenter. Klarar ledningen av att leverera i nivå med de högt ställda målen är vår bild att bolaget, sett till jämförbara konkurrenter, ska värderas till en premievärdering", skriver Analysguiden.

Analysguidens basscenario är att bolaget växer med i genomsnitt 30 procent per år med en långsiktig rörelsemarginal på 19 procent.

"Når EQL sina offensiva målsättningar finns en fin uppsida i aktien på sikt", skriver Analysguiden.

Read more about EQL Pharma AB