Published: 4/20/2023 2:56:40 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Katalysen Ventures AB: Affärsvärlden ger säljråd för Katalysen Ventures

Investeringsbolaget Katalysen Ventures hade som mål att få till en exitvinst på 25 miljoner kronor i fjol, vilket inte hände. Istället har kassan fått fyllas på genom tre riktade emissioner för att kunna övervintra det tuffa småbolagsklimatet. Det skriver Affärsvärlden i en analys på torsdagen.

Affärsvärlden antar att katalysen kommer att bränna omkring 4 miljoner kronor per kvartal framöver, vilket motsvarar de operationella kostnaderna. Det innebär i så fall att ett kapitalbehov uppstår inom ett år. Tidningen tvivlar på att Katalysens exit-ansträngningar i rimlig närtid ska kunna frigöra tillräckligt mycket kapital för att avblåsa nyemissionshotet.

"Det ser dessvärre snarare mer troligt ut att portföljen kommer behöva värderas ned ytterligare och att substansrabatt blir till premie sett till dagens aktiekurs. Mot den bakgrunden tycker vi att aktien ser övervärderad ut och att substansrabatten borde vara bortåt 50 procent eller mer. Rådet för Katalysens aktie blir sälj", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Read more about Katalysen Ventures AB