Published: 5/30/2023 4:06:46 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Carbiotix AB: Carbiotix vd Kristofer Cook tecknar själv 20 procent av pågående företrädesemission

Forskningsbolaget Carbiotix vd Kristofer Cook presenterade bolaget vid Sedermeradagen i Stockholm på tisdagen.

Bolaget är verksamt inom mikrobiomområdet. Carbiotix bedriver idag forskning och utveckling samt säljer produkter och tjänster inom primärt fyra affärsområden: diagnostik av tarmhälsa, prebiotiska ingredienser, medicinsk mat och terapeutiska behandlingar.

Kristofer Cook ser en total adresserad marknad värd överstigande 1 miljard euro.

Bolaget har en pågående företrädesemission på initalt 12 miljoner kronor före emissionskostnader. Sista teckningsdag är den 2 juni. Företrädemissionen är helt säkerställd genom tecknings- och garantiåtaganden. Teckningsoptioner kan i ett senare skede tillföra ytterligare högst 15 miljoner kronor.

Kristofer Cook kommer själv teckna i företrädesemissionen för 2,5 miljoner kronor, motsvarande 20 procent av emissionsvolymen.

Syftet med företrädesemissionen är att finansiera bland annat slutföring av Gras SA-processen för Carbiaxos, slutföring av regulatoriska krav för att sälja Carbiaxos som en kosmetisk ingrediens globalt och uppskalning av produktionen av Carbiaxos, samt inlämning av en Novel Foods-ansökan som tillåter försäljning av Carbiaxos i Europa som en kosttillskottsingrediens.

Carbiotix håller årsstämma den 2 juni. Kristofer Cook föreslås väljas till ny styrelseordförande och han lämnar då vd-posten.

Read more about Carbiotix AB