Published: 6/1/2023 9:05:53 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Invoicery Group AB: Invoicery Group ser stor ökning av kulturarbetare

Invoicery Group har upplevt en stor ökning av antalet kulturarbetare som väljer egen anställning under det första kvartalet.

"Det är osäkra tider inom ekonomin, på arbetsmarknaden och i omvärlden. Det är därför glädjande att se att antalet egenanställda ökar under en period där man ändå kan uppfatta en viss försiktighet givet det ovissa konjunkturläget framåt. Vi ser samtidigt att egenanställningens kombination av flexibilitet och trygghet i ett långsiktigt perspektiv adresserar ett behov som finns bland både arbetstagare och arbetsgivare", säger Stephen Schad, vd för Invoicery Group och Frilans Finans, i en kommentar.

Totalt uppgick antalet egenanställda arbetstagare hos Frilans Finans till 11 684 personer under det första kvartalet. Det innebär en tillväxt om 7 procent i årstakt.

Vissa grupper var i stort sett oförändrade - exempelvis författare, journalister och tolkar. Designer och formgivare ökade med 9 procent. Antalet egenställda konstnärer, musiker och skådespelare ökade med 41 procent medan antalet bild, ljud- och ljustekniker ökade med 28 procent. Antalet fotografer, dekoratörer och underhållningsartister steg med 15 procent.

Read more about Invoicery Group AB