Published: 3/8/2024 7:09:21 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Monivent AB: Monivent har genomfört en riktad nyemission till Rosall på 1,56 miljoner kronor

Medicinteknikbolaget Monivent har genomfört sin planerade riktade nyemission till investeraren Rosall. Bolaget tillförs 1,56 miljoner kronor före emissionskostnader.

Det var den 8 februari som Monivent offentliggjorde sin avsikt om att genomföra en riktad nyemission till Rosall efter genomförd prövning hos Inspektionen för strategiska produkter.

Teckningskursen i den riktade nyemissionen har fastställts till 0,51 kronor per aktie genom förhandling på armlängds avstånd mellan bolaget och investeraren i samband med bolagets avsiktsförklaring. Nivån motsvarar teckningskursen i bolagets nyligen avslutade företrädesemission.

"Jag är mycket glad att kunna välkomna Rosall AB som en ny aktieägare i Monivent. Att de nu går in och tar en större ägarposition visar att de delar vår syn på bolagets potential och jag ser fram emot att med hjälp av deras kunskap och erfarenhet ta Monivent till nästa nivå", uppger vd Maria Lindqvist i en kommentar.

Kapitalet skapar bättre förutsättningar för bolaget att realisera realisera identifierad försäljningspotential och uppnå lönsamhet, skriver medicinteknikbolaget.

Rosall kommer nu att äga 10,8 procent av kapitalet i Monivent.

Read more about Monivent AB