Published: 3/18/2024 2:20:58 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about edyoutec AB: Edyoutecs dotterbolag i Tyskland har presterat över förväntan under årets två första månader

Edtechbolaget Edyoutec fastställde i början av mars finansiella mål för den tyska dotterkoncernen Wegesrand, innebärande att tyska konsultverksamheten ska omsätta 32 miljoner kronor med ett ebita-resultat på minst 5 miljoner kronor.

"Våra dotterbolag i Tyskland fortsätter att skapa stabila intäktsströmmar och har under årets två första månader presterat över förväntan, vilket gör att vi känner oss trygga med att sätta upp ambitiösa ekonomiska mål. Förutom det löpande arbetet med konsultuppdrag kommer vi sjösätta våra licensgenererande plattformar", skriver Edyoutec i en operativ uppdatering på måndagen.

- Målet är 32 miljoner i omsättning med en ebitda om 5 miljoner kronor enbart på konsultuppdrag. Lägg därtill intäkter som förväntas komma genom våra IP:n. I ett scenario där alla våra IP:n, King Royale, Tank Operations, Rail Experience och AppLeMat, tillsammans genererar 1 miljon kronor per månad skulle vi omedelbart vara ett lönsamt bolag på sista raden. Kassaflödespositiva blir vi på mycket lägre nivåer. För detta räcker det med att vår tyska konsultverksamhet når sina estimerade 32 miljoner kronor i omsättning, kommenterar vd Eric de Basso.

Edyoutec har aktiverat Cricket Manager Pro på både Appstore och Playstore. Detta ligger helt i linje med att bolaget nu tittar aktivt på att hitta en publisher och ett krav från publishers är att de ska kunna testa spelet. Både IPL (Indian Premier League) och VM i cricket spelas under april till juni 2024, vilket ökar intresset för cricket.

Read more about edyoutec AB