Published: 4/5/2024 9:01:04 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Dicot AB: Dicot har avslutat klinikfas i fas 1-studie för LIB-01 - ska ge avrapportering i slutet av april

Forskningsbolaget Dicot meddelar att man igår avslutade klinikfasen i den andra och sista delen av sin fas 1-studie för potensläkemedelskandidaten LIB-01. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avrapporteringen kommer att följas av en fördjupad resultatsammanställning för hela fas 1-studien längre fram i andra kvartalet, skriver Dicot.

"Vi har nu möjlighet att kommunicera mer detaljerade tider för avrapportering av studien än vi tidigare kunnat göra och därmed bekräfta att vi fortsätter hålla tidsplanen för fas 1-studien. När nu alla deltagare har gjort samtliga klinikbesök vet vi när låsning av databasen med all insamlad data kan ske och därmed tidpunkt för en första avrapportering", kommenterar Dicots vd Elin Trampe

I januari i presenterade bolaget positiva resultat från den första delen med singeldosering där LIB-01 uppges ha uppvisat en mycket god säkerhetsprofil utan att ge några allvarliga biverkningar. Dicot uppger att resultaten visade att läkemedlet också tas upp väl i kroppen.

Read more about Dicot AB