Published: 7/22/2024 9:37:05 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Sensor Alarm Norden AB: Sensor Alarm planerar omvänt förvärv av Norrlands Online

Hemlarmsbolaget Sensor Alarm planerar att genomföra ett omvänt förvärv av Norrlands Online.

Sensor Alarm och Norrlands Online har ingått en icke bindande avsiktsförklaring. I denna affär skulle Sensor sälja sin befintliga verksamhet till ett bolag som bland annat är ägt av vissa styrelseledamöter och ledande befattningshavare i bolaget, enligt ett pressmeddelande.

"Sensor Alarm har under en längre tid haft ett tufft ekonomisk läge efter sviterna av Covid i kombination med inflationen vilket påverkat försäljningen och verksamheten negativt. Den rådande marknadssituationen över de sista 2 åren har också gjort det svårt för bolaget att säkerställa finansiering för att betala skulder och klara av expansion framåt. För att hantera bolagets svåra situation och betala av bolagets skulder samtidigt som aktieägarna får en möjlighet att vara med på en ny resa har lösningen med utförsäljning av den befintliga verksamheten arbetats fram som ett alternativ till att verksamheten skulle upphöra", skriver Sensor Alarm.

Norrlands Online är ett svenskt publikt aktiebolag med fokus på bredbandstjänster, framförallt i Norrland, men även i resten av Sverige.

Norrlands Online planerar att finansiera verksamheten fram till positivt kassaflöde med kapital från befintliga och externa investerare samt en garanterad företrädesemission om totalt cirka 7 miljoner kronor.

Sensor Alarm planerar en extra bolagsstämma omkring den 23 augusti där aktieägarna får ta ställning till det omvända förvärvet och försäljningen av den befintliga verksamheten.

"Tidiga intäkter och en plan för snabb lönsamhet i Norrlands Onlines verksamhet talar för att Sensor Alarms aktieägare kan ta del av en intressant resa inom innovativ bredbandsutbyggnad", säger Jonas Liedberg, vd i Sensor Alarm.

Planen är att det sammanslagna bolaget ska fortsätta vara noterat på Spotlight.

Read more about Sensor Alarm Norden AB