Published: 7/31/2024 9:38:48 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Nidhogg Resources Holding AB: Brandbee avser sälja Holmasjön Prospektering till Nidhogg Resources

Brandbee avser sälja Holmasjön Prospektering till Nidhogg Resources och har idag ingått en icke bindande avsiktsförklaring. Det framgår av ett pressmeddelande.

Brandbee förvärvade nyligen cirka 85 procent av aktierna i Holmasjön. Syftet med förvärvet var de betydande och bevisade malmfyndigheter som finns inom Holmasjöns undersökningstillstånd. Brandbee har sedan förvärvet initierat flertalet tester av fyndigheterna inom Holmasjön och inväntar resultatet från dessa.

Prospekteringsbolaget Nidhogg planerar för närvarande testbrytning i Tuna-Hästberg, en gruva söder om Borlänge med bevisad malmförekomst. Bolaget utvärderar också andra projekt inom råvaruexploatering och noterades på Spotlight Stock Market under 2024 genom ett omvänt förvärv.

De båda parterna ser betydande synergieffekter med att sammanföra Holmasjön med Nidhoggs övriga verksamhet.

När det gäller de finansiella detaljerna i den planerade transaktionen har parterna enats om att köpeskillingen för Brandbees aktier i Holmasjön ska uppgå till 32,5 miljoner kronor, som betalas med nyemitterade aktier i Nidhogg.

Efter genomförd transaktion kommer Brandbee att äga cirka 928,6 miljoner aktier i Nidhogg baserat på 0,035 kronor per aktie. Transaktionen planeras att genomföras senast under innevarande kvartal.

Brandbee kommer inom kort att genomföra den slutliga betalningen av Holmasjön genom att emittera de kvarvarande 3,75 miljoner aktierna till Masify Capital.

Read more about Nidhogg Resources Holding AB