Published: 8/20/2024 8:50:07 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about SensoDetect AB: Sensodetect reser till Saudiarabien för att färdigställa kontrakt

Medicinteknikbolaget Sensodetect reser till Saudiarabien den 25 augusti för att avsluta förhandlingar om de första kommersiella kontrakten i MENA-regionen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Under sitt besök ska bolaget ha möten med sjukhusledningen på Princess Noura University Hospital samt med Dr. Saleh AISalhi från King Abdullah Bin Abdulaziz University Hospital.

"Nu, efter flera år av relationsbyggande i regionen, står vi till slut inför en stundande kommersiell framgång. I Saudisk affärskultur är tillit och långvariga förbindelser något som värderas högt och de personliga relationer som vi nu utvecklat över tid ger oss nu möjligheten att ta ytterligare ett till av våra stora projekt vidare, nämligen "Projekt skola Saudi"", säger vd Per-Anders Hedin och fortsätter:

"Vår plan är att erbjuda alla barn som börjar skolan en screening av ADHD och Autism. Ett erbjudande som redan läsåret 2024/2025 förväntas nå ca 3 procent av barnen till ett värde av 18 miljoner kronor. Målsättningen är att om inom 5 år ha ökat den andelen till 528 000 mätningar till ett värde av 600 miljoner kronor. Här ser jag ett första kontrakt signerat inom kvartal 3".

För projektet med autismstudien ser Hedin potential för återkommande 300 miljoner kronor inom 5 år för Saudiarabien. Bolaget jobbar för att få till ett kontrakt under 2024 till ett värde av 9 miljoner kronor under 2025.

Read more about SensoDetect AB