Published: 8/23/2024 9:02:58 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Biofrigas Sweden AB: Biofrigas redovisar små förändringar - har ökat offertstocken markant

Biogasbolaget Biofrigas redovisar små förändringar av resultatet i det andra kvartalet.

Omsättningen uppgick till 3,0 miljoner kronor (0).

Rörelseresultatet blev -3,1 miljoner kronor (-1,9). Resultatet efter skatt blev -3,1 miljoner kronor (-1,9). Resultat per aktie uppgick till -0,23 kronor (-0,14).

”Under andra kvartalet har vi fortsatt att offerera våra produkter till flertalet nya kunder, vilket har varit ett av våra fokusområden för att skapa nya affärer. Intresset vi såg under första kvartalet fortsätter definitivt och vår offertstock har ökat markant”, uppger vd Jonas Stålhandske i en kommentar.

Han fortsätter.

"Offerter är ingen garanti för kommande affärer men skapar klara förutsättningar att komma vidare mot avtal. När offerter begärs in är det som underlag till projektplanering, finansiering och tillstånd, moment som tar tid men är konkreta steg mot presumtiv affär med oss."

Arbetet med att montera den första kommersiella anläggningen har påbörjats och alla väsentliga komponenter är på plats.

"När allt är på plats sker leverans till kund för driftsättning, något som vi planerar kommer att ske de kommande månaderna. Det är många av våra kunder som följer detta med intresse och vi ser verkligen fram emot att få visa upp en anläggning i drift", uppger Stålhandske.


Biofrigas, Mkr Q2-2024 Q2-2023
Nettoomsättning 3,0 0
Rörelseresultat -3,1 -1,9
Nettoresultat -3,1 -1,9
Resultat per aktie, kronor -0,23 -0,14

Read more about Biofrigas Sweden AB