More from the company

Published: 2019-09-11 08:18:57

AppSpotr AB: Kommunalt fastighetsbolag ny kund

Appspotr har via dotterbolaget Appsales sålt in en app till ett kommunalt fastighetsbolag på nya version 3.0.

Kunden är Orsabostäder som beställt en app för att kunna erbjuda snabbare och enklare service till sina hyresgäster i mobilen. Kunden ställer krav på  att kunna administrera appen enkelt via en app-plattform för att skicka ut push-notifieringar till enskilda hyresgäster, göra uppdateringar av appen osv. Appen kommer lanseras under hösten.

Affärsupplägg

Appsales intäkt för denna typ av affärer skiljer sig från kund till kund. Av konkurrensskäl anges inte enskilda kunders ordervärde publikt. Det finns kunder som idag betalar mellan 2 000 kr upp till 12 000 kr i månatligt återkommande licensavgift till Appsales beroende på vilken typ av avtal för app som en tjänst man vill ha och eventuella tilläggsavtal man köper av Appsales. Appsales erbjuder kvalificerade apptjänster med kundunikt mervärde som ger högre marginal än en ren plattformsaffär (den affär Appspotr driver med 3.0) och lönsamhet redan vid mindre kundvolymer.

Appspotrs affärsmodell bygger istället på volym där antalet nya applicenser ökar genom att plattformen säljs med färdiga paketeringar av förskottsbetala applicenser som ger kunden (i detta fall Appsales) rätt att bygga och publicera det antal appar som licensen avser. 

Kommentar från vd Patric Bottne:
– Fastighetsbranschen är en bransch där Appsales lyckats mycket väl i att hitta kunder som vill ha appar både för internt och publikt bruk. Jättekul att få ombord Orsabostäder som ny kund. Marknadspotentialen för version 3.0 är stor med över 50 000 företag som möjliga användare bara i Sverige där fastighetsbranschen bara är en av många branscher som bearbetas. Vi ser även en stor potential globalt för vår plattform. RMAD (Rapid Mobile Application Development) verktyg bedöms växa från 7,8 miljarder dollar (2018) till 46,2 miljarder dollar 2023, med en årlig tillväxttakt på 42,9% under perioden. Gartner förutspår att år 2024 kommer över 65% av de appar som byggs utvecklas med hjälp av denna typ av verktyg. En marknad Appspotr ska ta en del av.


För ytterligare information kontakta:

Patric Bottne, VD Appspotr AB (publ)

Mobil: +46 701 46 61 89

E-post: patric@appspotr.com


Om Appspotr

Appspotr erbjuder en plattform med en rik uppsättning verktyg för utveckling och publicering av professionella appar till iOS, Android och webben. Plattformen används av återförsäljare och partners som säljer skräddarsydda appar och färdiga appkoncept som en tjänst till slutkunder inom näringsliv, offentlig sektor och organisationer. Plattformen säljs också direkt till storkunder som har behov av att utveckla och distribuera interna appar inom den egna organisationen. I Appspotr koncernen ingår också Appsales som är en återförsäljare och agerar likt en sådan men tillför också sälj och marknadskunskap till Appspotr. Moderbolaget Appspotr AB har sitt säte i Göteborg. Dotterbolaget Appsales Sweden AB har sitt säte i Stockholm. Det delägda dotterbolaget Appspotr Asia har sitt säte i Hongkong.

Läs mer hos Cision
Read more about AppSpotr AB