Press release from Companies

Published: 2020-06-15 09:36:44

FX International AB: FX International AB: Styrelsen i FX International AB har utsett ny VD

Styrelsen i FX International AB (publ.) har utsett Carl Andersson till ny VD i bolaget. Carl Andersson tillträder den 15 juni 2020.

Carl Andersson har utsetts till ny VD för FX International AB (publ.). Carl har en lång och gedigen erfarenhet från kommersiella roller med tyngdpunkt inom finanssektorn och specifikt inom trading. Carl Andersson har de senaste åren arbetat som konsult till flera kapitalförvaltare med utvärdering och rekrytering av förvaltare och algoritmer. Tidigare har han bland annat arbetat inom Saxo Bank i Danmark, Schneider Trading och CTC i London. Carls stora och aktuella kunskaper inom branschen samt hans språkkunskaper, utbildning och bakgrund inom marknadsföring och försäljning kommer väl till pass för FX International AB (publ.) som står inför att kraftigt öka sitt kommersiella fokus.

Carl Andersson efterträder Ole Helland som varit VD för bolaget sedan oktober 2018.  I samband med att företaget nu går in i en ny fas har styrelsen beslutat att ersätta Ole Helland på posten som VD. Ole lämnar sin position med omedelbar verkan.

Styrelseordföranden Johan Olsson kommenterar: "Jag vill tacka Ole Helland för hans insatser i FX International AB (publ.). Ole har lett FXI genom en för bolaget mycket avgörande period. Jag vill samtidigt hälsa Carl Andersson välkommen till FX International. Med hans aktuella och mycket omfattande erfarenhet och bakgrund inom branschen är jag övertygad om att han framgångsrikt kommer att driva bolaget i den kommersiella fas vi nu går in i."

Carl Andersson kommer till att börja med tillförordnas som VD under resten av 2020 samtidigt som Styrelseordförande Johan Olsson går in som aktivt arbetande styrelseordförande i FX International AB (publ.) under en period. På detta sätt säkerställs en kontinuitet i bolaget. Detta gör att fokus för Carl Andersson kan läggas på främst affärer och försäljning medan styrelseordförande kommer som tidigare erfaren VD i noterat bolag fokusera på övriga delar av bolaget. I bolaget finns även CFO Martin Hallbeck och grundaren och CTO Lars Eriksson vilka kommer fortsätta som vanligt.

"Jag är mycket glad över att ta mig an uppdraget som VD för FX International och leda bolaget till nästa nivå. FXIs erbjudande ligger helt rätt i tiden då digitalisering och AI är på väg att ta en allt mer framträdande roll på marknaden. Vi har mycket bra produkter, målsättningarna är högt satta, och genom att styrelseordföranden nu backar upp mig under en tid så kan jag fokusera helt på vår expansion och att få bolaget att växa. ", säger Carl Andersson, ny tf VD i FX International AB (publ.)

Mer information kommer att förmedlas löpande via Spotlight Stock Market, Cision och våra egna kanaler. Anmäl dig gärna för löpande och direkt information.

För ytterligare information kontakta:

                                                       

Johan Olsson

Styrelsordförande FX International AB (publ.)

+ 46 705 42 46 00

johan.olsson@fxi..se

Denna information är sådan information som FX International AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 15 juni 2020.

FX International är ett svenskt FinTech-bolag vars verksamhet är algoritmisk handel och artificiell intelligens (AI). Bolaget har sedan 2007 handlat valutor med ett algoritmiskt dataprogram. Dataprogrammet använder avancerade kombinationer av tekniska indikatorer, analysmetoder och handelsregler för att skapa en optimal handelsstrategi. Bolaget har genom detta program bedrivit algoritmbaserad valutahandel med egen tillgångsmassa i kombination med belåning. Bolaget har sedan juni 2010 bedrivit handel i Genova FX, där Bolaget visat att den algoritmbaserade valutahandeln genererar avkastning på investerat kapital som slagit jämförbara index under denna tid.

Läs mer hos Cision
Read more about FX International AB