Published: 4/20/2023 8:42:45 AM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about Plejd AB: LÄGRE TILLVÄXTTAKT 1 KV PGA MOGNADSFAS NUVARANDE PORTFÖLJ

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Belysningsföretaget Plejds organiska omsättningstillväxt blev 22 procent under det första kvartalet, och den "något lägre" tillväxttakten är ett resultat av att den svenska marknaden nått en mognadsfas med nuvarande produktportfölj.

Det skriver vd Babak Esfahani i rapporten.

För det fjärde kvartalet 2022 uppgick försäljningstillväxten till 32,7 procent.

"Övriga marknader utvecklas enligt förväntan där främst Norge fortsätter sin tillväxtbana som fortsatt påminner om den resa vi sett i Sverige", skriver Plejd-chefen vidare angående det första kvartalet 2023.

I kombination med stark tillväxt främst ledd av våra nya produktkategorier, förväntar vi oss en hävstång i lönsamhet med markant förbättrad rörelsemarginal som resultat. Vi har nått en nivå där kostnadsmassan kommer att plana ut framöver, uppger Babak Esfahani.

"Plejd ser en förbättring på den globala komponentsituationen vilket leder till att vi inte behöver lagerlägga lika mycket som innan. Vi är mitt uppe i denna omställning och har kraftigt ökat våra lagernivåer", skriver Plejd-chefen.

Detta har i sin tur lett till fortsatta svängningar i lagerläggning och likviditet. Effekten är väntad och del av bolagets strategi att prioritera leveranssäkerhet till dess kunder under de senaste två åren.

"Vi planerar för sänkta lagernivåer andra halvan av 2023", skriver Babak Esfahani.

I maj avser Plejd lansera en ny produktkategori vilket förväntas innebära startskottet för en "ny tillväxtväg".



                    
                

Read more about Plejd AB