Press release from Companies

Published: 2021-12-20 14:50:27

Smoltek Nanotech: Kommuniké från extra bolagsstämma i Smoltek Nanotech Holding AB (publ)

Idag måndag den 20 december 2021 hölls extra bolagsstämma i Smoltek Nanotech Holding AB. Med anledning av den pågående coronapandemin och i syfte att minska risken för smittspridning genomfördes stämman enbart med poströstning, utan fysiskt deltagande. Samtliga framlagda beslut godkändes, varav nedan beskrivna beslut utgör de huvudsakliga.

Beslut om emission av teckningsoptioner till verkställande direktören 
Bolagsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om riktad emission av tecknings-optioner till den verkställande direktören.

Beslut om emission av teckningsoptioner till styrelsens ordförande 
Bolagsstämman beslutade, i enlighet med förslag från Gramtec Business Partner AB och Peter Enoksson, om riktad emission av teckningsoptioner till styrelsens ordförande.

Beslut om justering av principerna för valberedningen 
Bolagsstämman beslutade, i enlighet med förslag från Gramtec Business Partner AB, Peter Enoksson och Kaj Holmberg, att justera principerna för valberedningen som antogs vid årsstämman den 27 maj 2021.

Bolaget har för avsikt att i närtid publicera närmare uppgifter om de aktuella teckningsoptionerna i form av teckningskurs, marknadsvärde etc.

Ovan omnämnda förslag finns tillgängliga i sin helhet på bolagets hemsida www.smoltek.com/investors.

Vid stämman var 2 861 646 aktier representerade, vilket motsvarar cirka 30,8 procent av det totala antalet aktier i bolaget.

För ytterligare upplysningar: 
Håkan Persson, vd Smoltek Nanotech Holding AB,
Mail: hakan.persson@smoltek.com    
Telefon: +46 760 52 00 53
Webb: www.smoltek.com/investors

Smoltek utvecklar processteknik och koncept för applikationer baserade på kolnanoteknik för att lösa avancerade materialtekniska problem inom flera industrisektorer. Bolaget skyddar sin unika teknik genom en omfattande och växande patentportfölj bestående av ett 100-tal sökta patent, varav 70 är beviljade. Smolteks aktie är noterad på Spotlight Stock Market under kortnamn SMOL. Smoltek är ett utvecklingsbolag och framåtblickande uttalanden avseende tid till marknad, produktionsvolym och prisnivåer ska tolkas som prognoser och ej utfästelser.

Läs mer hos Cision
Read more about Smoltek Nanotech