Press release from Companies

Published: 2023-03-09 10:06:34

MoveByBike Europe AB: MoveByBike ökar produktiviteten

MoveByBike Europe AB ("MoveByBike" eller "Bolaget") meddelar idag en ökad produktivitet, mätt i antal utförda leveranser per timme i stadsmiljö.

MoveByBike har etablerat sig som en av Nordens främsta aktörer för last mile. Med sina miljövänliga och effektiva transportcyklar levererar MoveByBike ända fram till mottagarens dörr. Nya mätningar visar att produktiviteten för leveranser med bolagets cyklar har ökat markant mot föregående år.

Cykelleveranser har till sin fördel att dubbel infrastruktur, både gator och cykelvägar, kan användas och detta förkortar leveranssträckan avsevärt. Med cykel kommer föraren dessutom oftast ända fram till mottagaren och behöver inte spilla tid på att hitta parkering. Verifierade mätningar visar sedan tidigare på en 50% högre produktivitet för cykeltransport än för traditionella leveranser med bil. MoveByBike ser nu hur deras produktivitet har en betydligt högre procentsats än så. De senaste fyra månaderna har bolaget kunnat notera en produktivitetsökning på mellan 4 och 6 procent varje månad för segmenten Parcel och Fresh. Noteras bör att detta skett under vinterförhållanden.

Att MoveByBike kunnat växla upp ytterligare kopplas främst till välutbildad personal och en ytterst välfungerande kommunikation mellan förare och trafikledning. MoveByBikes ovanligt stora lastcyklar har också en viktig roll då lastförmågan är en avgörande faktor för hög effektivitet. Med väsentligt ökade godsvolymer under de senaste månaderna blir det än mer tydligt att bolagets målsättning om att erbjuda den effektivaste leveranslösningen håller väl.

"Vi har hela tiden varit en betydligt snabbare och effektivare leveranslösning än den traditionella bilen. Att vi nu växlat upp hastigheten och kvalitén känns otroligt bra och positionerar cykelleveranser än mer som det främsta alternativet. MoveByBike är mycket stolta över sin professionella personal som alltid har som fokus att utföra sina leveranser på bästa möjliga sätt. säger Lisette Hallström, VD MoveByBike"

För mer information om MoveByBike, vänligen kontakta

Lisette Hallström, VD

Telefon: +46 (0) 76 020 20 96

E-post: lisette.hallstrom@movebybike.se

Hemsida: www.movebybike.se

________________________________________________________________________________________________________________

 

Om MoveByBike

MoveByBike är verksamma inom e-handel, logistik och mikromobilitet och är idag en av få aktörer på marknaden som arbetar med en helt miljövänlig transport. Transporten sker främst med Bolagets egenutvecklade cykel – en eldriven cykel med en möjlig lastvikt på 200 kilo och lastutrymme på upp till fyra kubikmeter. Bolagets transportcyklar är flexibla och lätta att operera med i städer där trafiken annars är ett problem samtidigt som de möjliggör en högre produktivitet och effektiv transport eftersom de kan arbeta på cykelväg såväl som bilväg. Under 2020 genererade Bolaget en omsättning på cirka 27 MSEK och över 500 000

leveranser genomfördes. MoveByBike har för avsikt att expandera verksamheten i Norden samt bredda sin verksamhet inom e-handel.

Läs mer hos Cision
Read more about MoveByBike Europe AB