Press release from Companies

Published: 2023-03-10 08:45:00

VibroSense Dynamics AB: VibroSense expanderar säljorganisationen till Tyskland och för diskussioner med två nya framstående diabeteskliniker

VibroSense Dynamics AB (”VibroSense” eller ”Bolaget”) har under de senaste veckorna tagit flera nya och viktiga steg framåt på den tyska marknaden inom Diabetesområdet. Bolaget säkrar nu erfaren försäljningskompetens lokalt och meddelar att Bolaget även för långt gångna samtal med ytterligare två framstående tyska diabeteskliniker. 

VibroSense fokuserar på försäljningsaktiviteter på den tyska marknaden och har som ett led i att accelerera Bolagets försäljning expanderat säljorganisationen lokalt i Tyskland. Ansvaret för Bolagets försäljnings-aktiviteter på denna marknad kommer att styras från Berlin. Störst fokus ska initialt läggas på försäljning riktat mot identifierade Key Opinion Leaders (KOLs).

Den 21 februari kommunicerade Bolaget i ett pressmeddelande om genombrott på den tyska marknaden då Diabeteskliniken Herz und Diabetescentrum Nordrhein-Westfalen (HDZ NRW) efter avslutad utvärdering, lagt en initial order på VibroSense Meter® II och Diabetes Foot Screening. VibroSense för nu även långt gångna diskussioner med ytterligare två framstående tyska diabeteskliniker. Målsättningen är att inleda forskningssamarbeten för att utvärdera instrumentet VibroSense Meter® II och applikationen Diabetes Foot Screening. Förutsatt att diskussionerna faller väl ut och leder till samarbete, väntas detta resultera i en positiv påverkan på bolagets omsättning över tid.

Kommentar från Hans Wallin, VD VibroSense DynamicsVi märker att vi får bra gensvar för vår teknologi och produkt i dialog med nya potentiella kunder och samarbetspartner inom vårdsektorn. För att omedelbart påbörja resan mot de mål vi nyligen offentliggjort och kommunicerat, har vi under de senaste veckorna ökat våra insatser inom kommunikation och marknadsföring. Detta, i kombination med vår nyvunna framgång i Tyskland, bedömer vi ökar intresset för Bolaget och vår produkt. I linje med vårt löfte till våra befintliga aktieägare har vi redan nu skruvat upp tempot i våra aktiviter och bland annat säkerställt nya resurser i Tyskland. Vi är mycket nöjda med att kunna se ett omedelbart resultat av våra aktiviteter, säger Hans Wallin, VD för VibroSense Dynamics.

Kontakt
Hans Wallin, CEO of VibroSense Dynamics AB

Tel: +46 40 88 026
Email: info@vibrosense.com
www.vibrosense.se

“The new Gold Standard for reliable
detection of nerve damage”

Om VibroSense Dynamics AB (publ)
VibroSense Dynamics AB (publ) utvecklar och säljer medicintekniska produkter och tjänster för diagnostik-stöd vid nervskador i händer och fötter. Metoden går ut på att mäta och kvantifiera förmågan att känna vibrationer vid flera frekvenser. Bolagets kunder är diabetesmottagningar, företagshälsovård, sjukhus, vårdcentraler och forskare.

Vår vision är att bolagets produkter ska vara ett standardinstrument vid alla neurologiska undersökningar för att upptäcka tidiga tecken på förändringar i känseln så att patienter och deras vårdgivare kan sätta in förebyggande åtgärder som förhindrar, reducerar eller fördröjer uppkomsten av nervskador i händer och fötter.

Läs mer hos Cision
Read more about VibroSense Dynamics AB