Press release from Companies

Published: 2023-03-13 15:20:02

MoveByBike Europe AB: MoveByBike Europe AB tecknar samarbetsavtal med Meds.

MoveByBike Europe AB ("MoveByBike" eller "Bolaget") meddelar idag att Bolaget ingått ett samarbetsavtal med Meds Apotek AB ("Meds"). Samarbetsavtalet innebär att Meds kunder nu kommer kunna få sina varor levererade med MoveByBikes miljövänliga transportcyklar. Tillsammans kommer de nu bidra till fler hållbara leveranser i Stockholms stadskärna.

Meds, Sveriges ledande aktör för läkemedel online är ett fullskaligt online-apotek som säljer receptbelagda och receptfria läkemedel med tillstånd från Läkemedelsverket. Utöver läkemedel innefattar sortimentet ett fullständigt utbud av varor i kategorin skönhet och hälsa. Med sina supersnabba fraktalternativ och flexibla leveranser har Meds etablerat sig som det främsta nätapoteket på marknaden. Avtalet med start den 10 april innebär att MoveByBike kommer sköta stora delar av Meds hemleveranser i Stockholms innerstad. Cyklarnas lastkapacitet i kombination med Meds ofta behändiga storlek på paket, skapar otroligt goda förutsättningar för stora volymer och effektiva leveranser. Avtalet innebär att MoveByBike tydligt positionerar sig som ett leveransalternativ i Meds checkout och är ytterligare ett steg framåt i Bolagets tillväxtstrategi.

" MoveByBike har åter igen visat att vi har vad som krävs för samarbete med de riktigt stora aktörerna inom e-handel. Avtalet bekräftar att våra cyklar har vad som krävs och att våra förare, med sin yrkesstolthet, levererar snabbt, effektivt och med kunden i fokus. Detta avtalet är steg ett i vårt samarbete, men vi blickar redan framåt mot steg två och tre. MoveByBike har etablerat sig som den frästa aktören för miljövänlig cykellogistik och vi är otroligt stolta över att nu ingå samarbete med Meds, säger Lisette Hallström VD MoveByBike"

 

 

För mer information om MoveByBike, vänligen kontakta

Lisette Hallström, VD

Telefon: +46 (0) 76 020 20 96

E-post: lisette.hallstrom@movebybike.se

Hemsida: www.movebybike.se

 

 _________________________________________________________________________________________________________________

 

Om MoveByBike

MoveByBike är verksamma inom e-handel, logistik och mikromobilitet och är idag en av få aktörer på marknaden som arbetar med en helt miljövänlig transport. Transporten sker främst med Bolagets egenutvecklade cykel – en eldriven cykel med en möjlig lastvikt på 200 kilo och lastutrymme på upp till fyra kubikmeter. Bolagets transportcyklar är flexibla och lätta att operera med i städer där trafiken annars är ett problem samtidigt som de möjliggör en högre produktivitet och effektiv transport eftersom de kan arbeta på cykelväg såväl som bilväg. Under 2020 genererade Bolaget en omsättning på cirka 27 MSEK och över 500 000 leveranser genomfördes. MoveByBike har för avsikt att expandera verksamheten i Norden samt bredda sin verksamhet inom e-handel.


Denna information är sådan som MoveByBike är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-03-13 15:20 CET.

Läs mer hos Cision
Read more about MoveByBike Europe AB