Press release from Companies

Published: 2023-03-29 08:17:22

Tendo AB: Tendo uppnår viktig milstolpe­­ —­­­ påbörjar orderprocess av en första Tendo OneGrip

Tendo AB ("Tendo" eller "Bolaget") meddelar idag att en första användare har blivit remitterad en Tendo OneGrip av sin vårdgivare, vilket är första steget mot att leverera en Tendo OneGrip till en användare och en oerhört viktig milstolpe för kommersialiseringen av Tendos första produkt.  

"En första remiss av Tendo OneGrip innebär att vi nu har tagit ett enormt steg för vår kommersialisering av Tendo OneGrip. Vi har identifierat vår första användare och vad som väntar nu är måttagning och anpassningsprocess på en ortopedteknisk avdelning samt att skräddarsy en enhet till den unika användaren. Vi är oerhört glada och stolta över att snart få se en användare få hjälp av Tendo OneGrip i sin vardag!" säger Sofie Woge, VD på Tendo.

 

Tendo har identifierat sin första användare och påbörjat orderprocessen genom att en användare har fått en Tendo OneGrip remitterad av ett svenskt sjukhus. Orderprocessen innebär att en remiss skrivs för en utvald användare i samband med att ett sjukhus godkänner att patienten i fråga ska tilldelas en Tendo OneGrip, efter det görs en måttagning och bedömning av användarens nuvarande funktion där användaren får träffa en ortopedteknisk avdelning som tar mått och uppgifter för att skicka vidare till Tendo. När Bolaget har tagit emot all nödvändig information kan en order skapas och Bolaget påbörjar produktionen av en specialanpassad Tendo OneGrip tillsammans med sina samarbetspartners. Med denna remiss har Tendo nu uppnått en oerhört viktig milstolpe i kommersialiseringen av Tendo OneGrip.

För mer information om Tendo, vänligen kontakta:
Sofie Woge, VD, Tendo
Telefon: (+46) 760 - 21 22 13
E-post: sofie@tendoforpeople.se

Kort om Tendo
Tendo AB är ett medicintekniskt bolag som utvecklar medicintekniska robotiserade hjälpmedel till personer med funktionsnedsättningar i händerna. Bolagets första produkt, Tendo OneGrip, är en handske med integrerat exoskelett som ger styrka och rörlighet i händerna till personer med begränsad, eller saknad handfunktion till följd av en ryggmärgsskada. Bolaget är beläget i Lund i Sverige. Tendo AB är noterat på den svenska Spotlight Stock Market. Mer information på www.tendoforpeople.se.

Läs mer hos Cision
Read more about Tendo AB