Press release from Companies

Published: 2023-05-08 08:30:00

Plejd AB: Plejd lanserar smart armaturserie och visar trådlös sensor

Bolaget lanserar DWN-01, DWN-02 och LST-01 på elmässan Elfack den 9:e maj 2023, de första smarta armaturerna i bolagets andra produktkategori. Bolaget visar även den smarta utomhusarmaturen OUT-01 samt en trådlös batteridriven rörelsevakt.

VD Babak Esfahani kommenterar
Efter många års hårt arbete lanserar vi äntligen våra smarta armaturer, som vår andra produktkategori. Genom att integrera styrningen i armaturen har vi skapat en ny nivå av flexibel belysningsinstallation med en rad fördelar för både elektriker och slutkund.

Alla våra smarta armaturer har justerbar färgtemperatur där ljuset kan anpassas från varmt till kallare ljus. Detta ger elektrikern fördelen av att ha alla kombinationer av färgtemperatur i en och samma armatur istället för att behöva ha olika modeller för olika situationer. Vidare ger det slutkunden möjlighet att anpassa ljuset efter designval och tillfälle.

All gruppering sker trådlös utan behov av fysisk tändtråd vilket underlättar installation avsevärt och ingen hänsyn till maxeffekt per grupp eller liknande behöver tas. Trådlös gruppering sker enkelt och bekvämt i Plejd-appen och kan ändras i efterhand eller vid behov utan att ny kabeldragning behövs.

De vanliga funktionerna som schemaläggning, scenarion och astrour finns inbyggt i våra smarta armaturer, vilket ytterligare förenklar installation. Dessutom kan slutkunden enkelt justera färgtemperatur för att anpassa ljuset efter designval och tycke. Vår utomhusarmatur OUT-01 har även inbyggd batteribackup, och kan ställas in för att lysa uppåt, nedåt eller åt båda håll samtidigt.

De första produkterna vi lanserar i vår armaturserie är två modeller av smarta downlights och en LED-strip anpassad för vårt nyligen lanserade drivdon LED-75. Vi öppnar upp för order på DWN-01, DWN-02 och LST-01 den 9:e maj, med förväntad första leverans innan industrisemestern.

Vi har utvecklat våra armaturer helt från grunden in-house. Det har vart en lång process men vi tror att vi nått ett resultat där vi kan vara med och ta smart belysning till en ny nivå med en unik kombination av installation och slutkundsfördelar.

Utöver vår armaturserie visar vi även WMS-01 som är vår första trådlösa rörelsevakt. Sensorn är batteridriven med en beräknad batterilivslängd på över 10 år. Produktens praktiska design möjliggör diskret montering i hörnet av rummet med skruv eller den medföljande dubbelhäftande tejpen. Sensorn nyttjar vårt nyligen släppta närvarostöd, och kombinationen av vår egna sensor och systemstöd hoppas vi får många att upptäcka den bekvämlighet och energibesparing som närvarostyrd belysning ger. WMS-01 är planerad att lanseras under fjärde kvartalet 2023.

För ytterligare information

Telefon: 010 207 89 01

E-post: investor@plejd.com

Om bolaget

Plejd är en ledande nordisk leverantör av smart belysningsstyrning. Med användarupplevelsen i fokus görs smart belysningsstyrning enkel och tillgänglig för alla.

Läs mer hos Cision
Read more about Plejd AB