Press release from Companies

Published: 2023-05-30 09:00:00

Micropos Medical AB: Kommuniké från årsstämma i Micropos Medical AB

Vid årsstämma i Micropos Medical AB (Publ), org 556648-2310, den 25 maj 2023 fattades bland annat följande beslut:

Röstlängden på stämman representerades av 15 973 566 aktier av totalt 138 772 195 aktier, vilket motsvarade 11 procent av aktierna i bolaget.

Fastställande av balans- och resultaträkning, resultatdisposition och ansvarsfrihet

Årsstämman fastställde bolagets balans- och resultaträkning, samt styrelsens förslag på resultatdisposition. Styrelseledamöterna och verkställande direktör beviljades ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2022.

Arvode till styrelse och revisorer

Årsstämman beslutade att arvode till styrelsen för 2023 ska utgå med totalt 500 TSEK, varav 200 TSEK till ordförande och 100 TSEK till vardera övriga ledamöter i styrelsen. Arvode till revisor ska utgå enligt godkänd räkning.

Val av styrelse och revisor

Stämman beslöt omval av Ove Mattsson och Olof Sandén, samt nyval av Lena Westergren och Tim Thurn. Ove Mattsson valdes till styrelsens ordförande.

Till revisor valdes det auktoriserade revisionsbolaget RSM. RSM meddelade att de utsett Patrik Högström till huvudansvarig revisor.

Beslut om emission av teckningsoptioner

Stämman beslutade att följa styrelsen förslag om emission av högst 1 000 000 teckningsoptioner till bolagets ledning och nyckelpersoner.

Bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission

Stämman beslutade att ge styrelsen bemyndigande om att under tiden fram till nästa årsstämma besluta om nyemission av högst 13 877 219 aktier, med eller utan företräde för bolaget aktieägare.

För ytterligare information kontakta:

Thomas Lindström, VD på Micropos Medical AB (publ), 031-760 80 05, info@micropos.se

Om Micropos Medical AB (publ):

Micropos Medical AB (publ) utvecklar och säljer produkter för precisionsbehandling av cancer. Bolagets produkt Raypilot® System är framtagen för att säkerställa en förbättrad precision vid strålbehandling av prostatacancer. Med en ökad precision kan man på ett säkert sätt fokusera strålningen på prostata och öka stråldosen vilket därmed kan ge en ökad möjlighet till en botande behandling samtidigt som vanligt förekommande biverkningar kan minska och behandlingstiden kortas. Raypilot® System kan liknas vid ett GPS-system och består av tre delar; sändare, mottagarsystem och mjukvara. Raypilot® System med förbrukningsvarorna Raypilot Hypocath® och Raypilot Viewcath är CE-märkta och FDA godkända för Europeisk- respektive USA användning.  

Bolaget är listat på Spotlight Stock Market under aktiesymbolen MPOS.
Välkommen att följa Bolaget på LinkedIn eller på www.micropos.se

Läs mer hos Cision
Read more about Micropos Medical AB