Press release from Companies

Published: 2023-05-30 10:00:00

Mindark PE Aktiebolag: MindArk omorganiserar och genomför AI-satsning

MindArk, skapare av Entropia Universe, tillkännager idag att bolaget kommer att varsla upp till 25 anställda om uppsägning, motsvarande 40% av bolagets anställda. Detta till följd av att bolaget har lagt upp strategiska ambitioner för framtiden där Artificiell Intelligens (AI) är en central del. För att säkerställa att MindArk levererar på dessa ambitioner kommer bolaget att strukturera om och samtidigt se till att ha en hållbar kostnadsbas för framtiden. Majoriteten av anställningarna som påverkas är inom kompetensområdet grafiker och världsbyggare. Under den kommande perioden kommer den exakta utformningen och det specifika antalet reducerade tjänster att fastställas, efter att den optimala organisationsstrukturen har bestämts och en översyn av alla enheter har genomförts. Detta kommer ske i enlighet med relevanta regelverk.

Företaget kommer även att sträva mot att minska kostnaderna i sin verksamhet när det kommer till andra externa kostnader. Även detta bedöms ha en positiv effekt för styrelsens mål att snarast återuppta utdelningar till aktieägarna.

Detta beslut är en del av MindArks långsiktiga vision om att skapa ett mångsidigt virtuellt universum där integrering av mer AI-teknologi såsom naturlig språkinteraktion, kontextuell bild- och innehållsgenerering samt dataanalys, är en väsentlig pusselbit i arbetet. Allt för att fortsätta att tänja på de tekniska gränserna och ge användarna en ännu bättre metaverse-upplevelse. Inriktningen blir nu utveckling av AI-genererade virtuella världar, vilket på sikt kommer möjliggöra ett virtuellt universum där inträdesbarriärerna för användare och partners att äga planeter eller områden minskar i jämförelse med idag.


Denna information är sådan som Mindark PE AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-05-30 10:00 CET.

Kontaktperson

Henrik Nel Jerkrot

Verkställande Direktör, MindArk PE AB (publ)

hennel@mindark.com

Tel: 031 607 260

Kort om MindArk

MindArk PE AB (publ) (”Bolaget” eller ”MindArk”) utvecklar och driver Entropia Universe, världens första MMORPG (Massive Multiplayer Online Role-playing Game) med en ”Real-Cash-Economy”, och Entropia Platform. Entropia Universe är ett virtuellt universum bestående av ett antal planeter med olika teman och verksamheter. Programvaran tillhandahålls globalt och avgiftsfritt med möjlighet att spendera pengar i det virtuella universumet för alla med tillgång till PC och internet. Entropia Universe består av en digital ekonomi där råvaror, material, mark och byggnader representeras som digitala tillgångar som alla har ett framräknat basvärde. Entropia Platform är den tekniska plattform som driver Entropia Universe. Plattformen delas med partners som utvecklar eget unikt spelinnehåll för sina planeter i Entropia Universe.

Läs mer hos Cision
Read more about Mindark PE Aktiebolag