Press release from Companies

Published: 2024-02-29 10:10:25

Prebona AB: Prebona: Berner Medical breddar marknadsfokus avseende Prebona Inodorus

Prebona’s återförsäljare i Norden av egna varumärket, Prebona Inodorus, som riktar sig specifikt mot lukteliminering inom sjukvård och hälsovård är mycket aktiva med införsäljningen. Framförallt på den finska marknaden där Berner Medical har en stor försäljningsorganisation är aktiviteten hög. Nu breddas marknadsfokus till att även omfatta den stora marknaden för sårvård.

Inodorus har utvärderats inom sårvårdsområdet med mycket goda resultat. Kroniska sår, exempelvis svårläkta sår hos diabetiker, är ofta behäftade med starka och störande lukter. Berner Medical ser detta som en mycket intressant marknad och har nyligen deltagit i en branschmässa inom sårvårdsområdet.

Dessutom har bland annat två stora kedjor inom äldrevården testat och kontrakterats samt lämnat mycket positiv feedback om produkten.

Berner Medical kommer även att lansera produkten mot apotek under våren.

Inodorus OdorCare reducerar effektivt störande lukter, vilket är ett stort problem inom sjuk och äldrevården. En fungerande lukteliminering kan signifikant förbättra patientens komfort och personalens arbetsmiljö. Förebyggandet av dålig lukt bidrar även till att patienter med stomi, inkontinens, kroniska sår etc kan förbättra sin livskvalitet och bli bekvämare i olika sociala sammanhang och det kan även leda till minskade sjukhusvårdstider för patienterna.

- De framsteg som nu görs kommer att bli en viktig grund för fortsatt expansion av varumärket Inodorus, säger Christian Östberg, VD Prebona AB.

För ytterligare information kontakta:

Prebona AB (publ)

Christian Östberg, VD, Telefon +46 70 7153247,

E-post: christian.ostberg@prebona.com

Prebona AB (publ) är ett materialteknikbolag som utvecklar, marknadsför och säljer funktionella, miljövänliga och kostnadseffektiva material och ytbeläggningar inom affärsområdena AirCare, SurfaceCare, AgriCare samt HealthCare. Prebonas vision är att bli en ledande leverantör av funktionella material och ytbeläggningar. Prebona AB (publ) (PREBON) är listat på Spotlight Stockmarket. För mer information se www.prebona.com.

Läs mer hos Cision
Read more about Prebona AB