Reports

Published: 2024-08-22 08:00:00

Sociallite US AB (publ): Delårsrapport andra kvartalet 2024

Stockholm 2024-08-22

(se bilaga för fullständig rapport)

Andra kvartalet har vi fortsatt att visa på positiva resultatförbättringar jämfört med samma period föregående år. Totalt har vi förbättrat resultatet med cirka 1,7 MSEK under de första sex månaderna av 2024 jämfört med samma period 2023. Vårt fokus ligger fortsatt på att utveckla den nya organisationen för att skapa en mer effektiv försäljningsstruktur samt optimera administration och tekniska plattformar. Flera synergier har realiserats med anledning av våra två förvärv under Q1 inom erbjudanden, kompetenser samt kostnadseffektiviseringar.

Vi är nu väl positionerade för tillväxt och lönsamhet inom vårt kärnerbjudande – digitala marknadsföringstjänster som SEO, SoMe och ADS (Google och Meta). Vi ser stora möjligheter att expandera inom dessa områden, både genom organisk tillväxt och genom förvärv. Under första halvåret har vi följt vår tillväxtstrategi med fokus på att utveckla våra nuvarande kundrelationer och att stärka vår säljorganisation.

För andra kvartalet 2024 redovisar vi en omsättning på cirka 4,0 MSEK (3,9 MSEK) och ett EBITDA-resultat på cirka -0,6 MSEK (-1,3 MSEK). Detta innebär en resultatförbättring på cirka 0,7 MSEK jämfört med samma period föregående år. För delåret (6 månader) redovisar vi en omsättning på cirka 8,1 MSEK (8,4 MSEK) och ett EBITDA-resultat på cirka -0,5 MSEK (-2,2 MSEK). Detta innebär en resultatförbättring på cirka 1,7 MSEK jämfört med samma period föregående år.

Under Q2 har vi ingått nya affärer med en ARR (återkommande årsintäkter) på cirka 365 TSEK, vilket innebär att vi under våren totalt har ingått nya affärer med en ARR på cirka 781 TSEK. Vår nyetablerade säljavdelning, som startade i början av året, har fått en bra start. Under våren har vi lanserat flera projekt för leadgenerering, vilket vi ser mycket positivt på inför hösten.

Vi fortsätter att fokusera på att ge våra kunder den bästa möjliga upplevelsen av våra tjänster, i kombination med ett supportstöd utöver det vanliga. Det är glädjande att se att vi får in nya affärer genom rekommendationer från befintliga kunder, vilket bevisar att vi håller en hög leveransnivå. Detta är en viktig del av vår strategi, både för tillväxt och kundlojalitet.

Stockholm, 22 augusti 2024

Göran Gylesjö

TF VD Sociallite US AB (publ)

ir@sociallite.us
www.sociallite.us

Sociallite Us AB (publ)

Sociallite Us AB (publ) är ett förvärvsfokuserat SaaS-bolag som erbjuder produkter och tjänster inom leadgenerering och prestationsbaserad marknadsföring online.

Läs mer hos Cision
Read more about Sociallite US AB (publ)