Reports

Published: 2024-08-30 11:28:26

SensoDetect AB: SensoDetect avger delårsrapport för perioden april – juni, 2024

Kvartalet i korthet

Första kvartalet (2024-04-01 – 2024-06-30)

  • Nettoomsättningen uppgick till 4 (4) KSEK.
  • Resultat efter finansiella poster var -2 782(-1 468) KSEK.
  • Resultat per aktie* uppgick till cirka -0,01 (-0,01) SEK.
  • Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till -1 843 (-2 313) KSEK.
  • Likvida medel uppgick till 4 347 (1 097) KSEK vid periodens utgång.
  • Soliditeten** uppgick per den 30 juni 2024 till 81% (43%)

Första halvåret (2024-01-01 – 2024-06-30)

  • Nettoomsättningen uppgick till 10 (14) KSEK.
  • Resultat efter finansiella poster var -5 094 (-3 578) KSEK.
  • Resultat per aktie* uppgick till cirka -0,02 kr (-0,03) SEK.
  • Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till 10 056 (416) KSEK.

* Periodens resultat dividerat med genomsnittligt antal aktier.

** Eget kapital dividerat med totalt kapital.

Väsentliga händelser under andra kvartalet 2024

  • SensoDetect uppdaterar gällande joint venture i Kina. Bolaget SensoDetect har fortsatt sina samtal med flertalet Joint Venture (JV) intressenter i Kina under våren.
  • Över förväntan för SensoDetect i Saudiarabien. Efter ingående samtal mellan SensoDetect, Dr Saleh och hela det medicinska teamet på Princess Norah University Hospital i Riyadh, Saudiarabien är den planerade studien nu startad. Bolaget förväntar att fas ett av studien blir starten på en ny standard för att tidigt upptäcka Autism.
  • SensoDetects kvalitetssäkring ett viktigt steg för obligatoriskt hörsel- och autismtest i Saudi Arabien. SensoDetect har förnyat sitt ISO 13485:2016 certifikat för “Design and development, production and distribution of medical devices within the field of neurodiagnostics” Certifieringen genomfördes av Notified bodyn TÜV SÜD1 och innefattade en total genomgång av hela kvalitetssystemet (re-certification) inklusive EN ISO 13485:2016/AC:2018, EN ISO och 13485:2016/A11:2021.

Väsentliga händelser efter periodens utgång

  • Kommuniké från extra bolagsstämma i SensoDetect Aktiebolag (publ) den 21 augusti 2024. Beslut om incitamentsprogram för verkställande direktör, personal i Bolaget och externa nyckelpersoner genom riktad emission av teckningsoptioner.
  • SensoDetect förbereder sig för inträde i USA. SensoDetects har registrerat Autism studien (ASD) “Early, objective detection of autism” till clinicaltrials.gov. Studien, som fått id NCT06447285, är därmed anmäld även till myndigheterna i USA.
  • Tidiga framgångar för Autismstudie (ASD) lovar snabbare och större intäkter. SensoDetects har under den gånga veckan genomfört patient tester för fas ett av Autism (ASD) studien “Early, objective detection of autism”. Testerna, som genomförts på Princess Noura University Hospital i Riyadh, Saudiarabien har visat tydliga biomarkörer för Autism (ASD). Testerna kommer nu att fortsätta i en snabbare takt och resultat av fas ett väntas under tidig höst.
  • Trade Venues bolagsanalys uppskattar SensoDetects börsvärde till 1,5 Mdkr enbart för MENA regionen.
  • SensoDetect utser Head of Research för MENA-regionen. För att ytterligare stärka relationerna i MENA regionen och för att etablera en starkare närvaro i Saudiarabien har SensoDetect anställt Dr. Mohamed Hussein Atwa Ahmed.

VD har ordet

SensoDetect erbjuder idag ett världsunikt 15 minuters test inom tre områden; SensoDetect Medication, SensoDetect Diagnostics och SensoDetect Health. Samtliga görs vid samma tillfälle och använder sig av samma teknik. Intresset för våra tjänster fortsätter att öka, framför allt i MENA-regionen (Mellanöstern och Nordafrika) och Kina, men även globalt. Resultaten från vår ASD-studie* kommer ge oss världsunika biomarkörer för ASD som sedan kan användas för att öppna upp en helt ny marknad för ASD-mätningar för barn under två år. Detta är i dagsläget något som dels är väldigt svårt att göra, och framför allt mycket tids- och kostnadskrävande. Marknaden och behovet är stort, och vi har därför som målsättning att redan i slutet av 2024 leverera en världsunik patenterad, objektiv, datadriven och effektiv screening för tidig intervention av ASD. I kombination med det av WHO rekommenderade hörseltestet och möjligheten att bredda vårt utbud inom medicinering, är SensoDetect redo att uppfylla sin stora potential. Med en solid forskningsbakgrund och en hög kostnadskontroll är vi nu fullt engagerade i den kommersiella fasen och börjar etablera en marknadsnärvaro. Vi är redo att skala upp både på våra prioriterade marknader såväl som i produktion och organisation. Snart är SensoDetect en integrerad del av den moderna hälso- och sjukvården, inte bara i Europa, MENA och Kina utan även i USA, som är den marknad vi satsar på härnäst.

MENA

Nyckeln till MENA-regionen fortsätter vara Saudiarabien, detta inte bara för att vår världsunika ASD-studie vid Princess Noura University Hospital gör att vi inom de närmsta åren kommer att vara den enda leverantören av obligatoriska mätningar på samtliga nyfödda barn i Saudiarabien, utan även för att kronprins Mohammed bin Salman Al Saud har som mål att öppna upp landet inom ”projekt Saudi 2030”. Vi har redan kommit en bra bit på vägen mot målet som även innebär en privatisering av sjukvården - en privatisering inom vilken vår Medical advisor Dr Saleh har en central roll. För SensoDetect innebär det en stark närvaro i en öppnare marknad. Bara inom ASD och hörseltest i Saudiarabien räknar jag med en betydande ökning av mätningar - från 16 000 år 2025 till 500 000 år 2029. Inom vår nya satsning på screening inom skolan räknar jag med en stigande trend av mätningar i Saudiarabien, från 15 000 mätningar med start läsåret 2024 - 2025 till målet att nå ut till 400.00 elever under läsåret 2029. Givet de nya dialoger vi har med flertalet parter inom sjukvård och skola i Saudiarabien och det faktum att UAE och Qatar kommer följa efter, vidhåller jag mitt mål att med start 2025 - 2026 nå upp mot två miljoner mätningar per år inom MENA-regionen.

Kina 

I Kina fortsatte vi våra joint venture diskussioner. Målet är fortsatt att genom ett JV i Kina snabbare nå ett godkännande av NMPA (Kinas FDA) samt att få stöd och anslag av lokala myndigheter. Här ser jag möjligheten till två separata JV. JV:n som inte bara påskyndar tillgången till en marknad som vi fortsatt värderar till nio miljarder SEK utan även förväntas ge SensoDetect AB direkta licensintäkter redan under 2024.

Europa

I Sverige och Danmark fortsatte vi lanseringen av SensoDetect Health. Ytterligare regioner vi kommer att lansera i under 2024 / 2025 är Polen, Tyskland och Schweiz, samtliga marknader där vi redan nu har etablerade kontaktpersoner.

Övriga världen 

Våra diskussioner och samarbeten inom ”project school” i Bolivia och Mexiko var under andra kvartalet på paus för att fokusera på Saudiarabien och Kina. Under 2025 - 2026 kommer vi att återta denna aktivitet men även fokusera på ett FDA godkännande med lansering i USA. Globalt har vår publicerade studie om medicinering av ADHD (SensoDetect Medication) uppmärksammats av läkemedelsindustrin inom både forskning och utveckling och vår ASD-studie har, och kommer framför allt, att väcka stort intresse framöver. 

Malmö i augusti 2024 

PA Hedin 

Verkställande direktör, 

SensoDetect Aktiebolag (publ)

För ytterligare information, vänligen kontakta:

PA Hedin, VD Sensodetect AB

+46 (0)73-068 64 20
pa.hedin@sensodetect.com

SensoDetect AB är ett Med Tech AI-företag noterat på Spotlight stock market. Företaget grundades i Lund 2005, baserat på mer än 30 års forskning inom klinisk psyko akustik vid Institutionen för Neurovetenskap vid Lunds universitet. Inledningsvis låg fokus på patienter med schizofreni, då det är en sjukdom där hörselhallucinationer är ett vanligt symtom, men idag erbjuder företaget ett flertal andra tjänster inom produktområdena diagnostik, medicinering och hälsa. Produkterna används inom både privat och offentlig vård som komplement till andra observationer vid ADHD, schizofreni och autismutredningar, vid mätning av läkemedelseffekt samt vid screening av hörsel. SensoDetects unika och globalt patenterade teknik minskar den ekonomiska påverkan på hälso- och sjukvården samt samhället och ger patienter och dess anhöriga ett snabbare och säkrare resultat.

Mer info på https://www.sensodetect.com/

Läs mer hos Cision
Read more about SensoDetect AB