Press release from Companies

Published: 2024-09-25 16:54:48

Harm Reduction Group AB: Harm Reduction Group AB avyttrar Eurobrands Industries AB för att stärka likviditeten

Harm Reduction Group AB (publ) ("Harm Reduction Group" eller "Bolaget") meddelar idag att man avyttrat Eurobrands Distribution AB´s helägda dotterbolag, Eurobrands Industries AB, till Ejuz Distribution & Sales Limited för en köpeskilling om 750 tusen euro (motsvarande 8,37 miljoner kronor). Försäljningen är en strategisk åtgärd som främst syftar till att förbättra koncernens likviditet.

Dotterbolaget Eurobrands Industries AB är i dagsläget bokfört till 5 miljoner kronor i balansräkningen för Eurobrands Distribution AB. Genom transaktionen har en köpare med bättre förutsättningar att förvalta och realisera bolagets tillgångar identifierats. Detta förväntas stärka Harm Reduction Groups likviditet på kort sikt.

I samband med transaktionen skrivs en fordran på 9,5 miljoner kronor mellan moderbolaget och dotterbolaget ned, vilket innebär en minskning av koncernens tillgångar med 6,13 miljoner kronor i balansräkningen.

VD Petter Strömberg, kommenterar affären:

- Detta är både en nödvändig och strategisk transaktion för oss. Vi arbetar dagligen med att skapa de bästa förutsättningarna för att på både kort och lång sikt generera värde för våra ägare. Genom denna affär stärker vi vår likviditet framförallt kortsiktigt, men det innebär också att vi skapar bättre förutsättningar för att arbeta vidare med vår långsiktiga plan.

Harm Reduction Group AB i korta drag

Harm Reduction Group är Nordens snabbast växande koncern inom harm reduction. Detta segment består av lagliga nikotinprodukter som ersättning för den mycket skadliga tobaksrökningen. Bolagets löpande verksamhet finns i första hand i hela Norden, men även i Storbritannien. Företaget är särskilt starkt positionerat inom områdena elektroniska cigaretter (Vape) och snus, med femton exklusiva avtal med väletablerade rökfria produkter. Harm Reduction Group har nu tjugotvå fysiska butiker och elva egna nätbutiker. Bolaget har ett starkt tillväxtfokus, baserat på organisk tillväxt och solida strategiska förvärv, både i Norden och övriga Europa. Viktiga punkter här är starka synergier, marknadsandelar och sund finansiell verksamhet.

För ytterligare information kontakta

Petter Strömberg, VD. Telefon: +46 243 202014, e-post: petter.stromberg@eurobrands.se

Harm Reduction Group AB, c/o Moodeko Consulting, Att. Tina Hjemli, Vattugatan 3, 78433 Borlänge

harmreductiongroup.com

Läs mer hos Cision
Read more about Harm Reduction Group AB