Published: 8/12/2024 8:45:12 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Fleming Properties AB (publ): Fleming Properties budkommitté rekommenderar ägarna att tacka nej till budet från Colony

Fastighetsbolaget Fleming Properties budkommitté har i ett uttalande valt att inte rekommendera budpliktsbudet från Colony Real Estate om runt 327 miljoner kronor, framgår det av ett pressmeddelande.

"Utifrån sin bedömning anser den oberoende budkommittén att villkoren för erbjudandet inte motsvarar Fleming Properties nuvarande värde eller framtida tillväxtmöjligheter. Mot ovan bakgrund rekommenderar den oberoende budkommittén enhälligt Fleming Properties aktieägare att inte acceptera erbjudandet", skriver kommittén.

Enligt kommittén är det positivt att Colony Real Estate visat intresse för ett större ägande i bolaget. Colony Real Estate lade i början av juli fram ett kontant budpliktserbjudande på 5 kronor per aktie, efter att ha ökat sitt ägande i Fleming Properties till 37,40 procent genom teckning och tilldelning av nya aktier. Budet innebar en viss rabatt i förhållande till kursen innan det blev känt att ett budpliktsbud var på gång.

Acceptfristen avslutas den 28 augusti.

Read more about Fleming Properties AB (publ)