Published: 8/30/2024 10:15:30 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Enrad AB: Enrad har ett fortsatt högt förfrågningsläge

Energilösningsbolaget Enrad rapporterar en nettoomsättning på 12,6 miljoner kronor och ett nettoresultat på 0,8 miljoner under det andra kvartalet. Bolaget redovisar inga jämförelsesiffror i koncernredovisningen, då koncernen är nybildad.

Resultatet efter skatt blev 0,8 miljoner kronor och resultat per aktie uppgick till 0,03 kronor.

Likvida medel uppgick till 2,1 miljoner kronor.

Bolaget kommenterar likviditetssituationen.

"Styrelsen följer och analyserar kapitalbehovet löpande och utvärderar olika alternativ för att säkra rörelsekapital för bolaget men bedömer att förutsättningar finns för fortsatt drift under hela 2024 utan kapitaltillskott", skriver bolaget.

Vd Andreas Bäckäng kommenterar utvecklingen.

"Nu ligger första halvan av 2024 bakom oss och jag kan berätta att vi börjar närma oss den omsättning vi har organisation för. I många tidigare vd-kommentarer har jag nämnt att vi inte kan dra ner på resurser då vi redan är en relativt liten organisation. För Enrads del har den enda vägen framåt alltid varit högre omsättning för att i slutändan nå lönsamhet."

Han säger vidare.

"Vi skulle kunnat ökat omsättningen ytterligare i Q2 om vi hade utökat organisationen i samma takt som försäljningen. Men samtidigt gäller det att växa under kontrollerade former. Q3 fyllde vi med order före semestern och vår produktionsplanering är nu inne i slutet av november. Förfrågningsläget har varit mycket högt sedan i våras och det fortsätter att hålla i sig. Vi har kundmöten och utbildningar på plats i våra lokaler mer eller mindre varje vecka."


Enrad, Mkr Q2-2024
Nettoomsättning 12,6
Rörelseresultat 0,8
Rörelsemarginal 6,3%
Nettoresultat 0,8
Resultat per aktie, kronor 0,03
Likvida medel 2,1

Read more about Enrad AB