Press release from Companies

Published: 2020-07-27 14:48:57

Zoomability Int AB: Fler nyheter från USA och skogen vid Kungsberget

Nu har Zoom-USA, en av våra distributörer i USA, knutit en ny återförsäljare till sitt nätverk. Det är Top Mobility, USA:s största on-linebutik för eldrivna mobilitetprodukter. De är baserad i Florida, men säljer och levererar till kunder över hela USA. De håller nu på att göra om sin hemsida och lägga upp information om Zoomen.



























 

Vi har också via Zoom-USA sålt vår första Zoom till Make-A-Wish Fundation. Det är en organisation med huvudkontor i Phoenix, Arizona, men som har 60 "chapters" runt om i USA. Organisationens syfte är att hjälpa barn och ungdomar upp till 18 år som har svåra obotliga sjukdomar. Det kan vara allt från permanenta skador efter olyckor till kroniska muskelsjukdomar som Duchennes muskeldystrofi. I Europa har vi exempelvis sedan 2012 haft barn med Duchennes som använder Zoom Uphill®. En av dem var Mattias Fries i Schweiz, som efter 8 år nu tyvärr inte längre klarar att köra den längre. Hans Zoom är nu såld till ett barn med samma sjukdom.

Både Top Mobility och våra kontakter med Make-A-Wish gör att vi breddar vår marknadsnärvaro i USA. Med dessa två, tillsammans med Zoom-USA och Living Spinal, räknar vi med att under hösten och framöver bättre kunna ta tillvara på de möjligheter som finns för Zoomability på världens största marknad för eldrivna fyrhjulingar anpassade för personer med funktionsvariationer. Make-A-Wish har för övrigt 38 kontor runt om i världen och om Zoom Uphill® blir en succé i USA kan det kanske smitta av till övriga Make-A-Wish-länder.

Att skapa glädje och frihet till personer som råkat ut för sjukdomar eller olyckor, och som gör att de mister sin mobilitet är Zoomabilitys mission. Med en Zoom får användaren en större frihet genom att uppleva naturen på nära håll, något som en rullstolsburna inte annars så lätt kan göra. På bilden ser vi Kerstin som plockar blåbär med Zoomen i skogarna kring Kungsberget utanför Sandviken. Hon har hyrt en Zoom under en vecka nu i juli och vill väldigt gärna ha den permanent då den passar hennes behov betydligt bättre än den elrullstol hon har stående hemma. Förhoppningvis får hon ett positivt besked från sin hjälpmedelshandläggare om att byta elrullstolen mot en Zoom.

För mer informtion kontakta:

VD Pehr-Johan Fager
pj@zoomability.com
0709-203961

Om Zoomability Int. AB (publ) 

Zoomability har utvecklat och säljer en eldriven terränggående fyrhjuling, Zoom Uphill®, anpassad för personer med funktionsnedsättning i de nedre extremiteterna, men som också passar alla som vill ha en häftig körupplevelse. Den har rönt stor uppmärksamhet främst i USA, men även i Sverige och övriga Europa. Det är en hybrid mellan traditionella eldrivna rullstolar-PWC (såsom konkurrenterna Permobil, Otto Bock och Pride) och fyrhjulingar-ATV. Zoom Uphill® har funktionaliteten och de ergonomiska kvalitéerna som en PWC och körkapacitet och stabiliteten som hos en ATV. Den är unik i sin design då den tack vare sin patenterade bottenplatta är både lätt och smidig såväl som stark och stabil och lämpar sig därför både för tuff terräng och urbana miljöer. Zoom Uphill® möjliggör ett friare liv för personer med begränsad rörelseförmåga. Det kan vara människor med olika typer av funktionshinder, lungkapacitet eller styrka i kroppen. 

Läs mer hos Cision
Read more about Zoomability Int AB