Reports

Published: 2021-04-29 08:45:06

Fastout Int. AB: Kvartalsrapport 1 2021 FastOut Int. AB

VD har ordet

FastOut inleder 2021 med stigande självförtroende och tecken på förbättrat marknadsläge i takt med att pandemins effekter sannolikt klingar av under mitten och slutet av året. Vi ser redan en ökad aktivitet i både Norge och Spanien och goda tecken även i Sverige. Restriktionerna har varit hämmande för oss men vi är redo att öka trycket så snart vi ser rätt läge. Vi håller en fortsatt strikt kostnadsdisciplin för att möta utmaningarna och hålla resultatet på en en bra nivå under omständigheterna.

Glädjande nog syns det också i siffrorna, trots att vi mäter oss mot ett kvartal som bara var marginellt påverkat av pandemin. Det första kvartalet i år genererade intäkter som var högre än samma period förra året, 1,7 MSEK jämfört med 1,6 MSEK. Vi levererade också ett resultat, 0,1 MSEK, som var bättre än första kvartalet 2020. Det är positivt och visar att vi har en organisation och affär som kommer att ta oss igenom pandemin som ett starkare bolag.

Vi fortsätter att bygga FastOut med långsiktighet och med en internationellt skalbar digital affärsmodell. Utvecklingen av plattformen går enligt plan, allt i syfte att förenkla fastighetsmäklarens och fotografens vardag. För att ta ännu ett steg med att förbättra användarupplevelsen och enkelheten i plattformen har vi under första kvartalet i år anställt en person med bakgrund som AD, grafisk formgivare och fotograf.

Sammantaget känner vi oss fortsatt starka och trygga med vår unika plattform. Vi är också förväntansfulla över att snart kunna lägga full kraft på marknadsföring och försäljning för såväl den traditionella som den digitalt skalbara marknaden.

 

Håkan Lindgren
Verkställande direktör
FastOut Int. AB

 

Finansiell översikt

KONCERNENS FINANSIELLA ÖVERSIKT FÖR KVARTAL 1 2021
Nettoomsättningen uppgick till 1,5 MSEK (1,4)
Totala intäkter uppgick till 1,7 MSEK (1,6)
Rörelseresultatet uppgick till 0,1 MSEK (0,0)
Periodens resultat uppgick till 0,1 MSEK (0,0)
Resultat per aktie uppgick till 0,00 SEK (0,00)

Siffror inom parentes avser kvartal 1 2020

VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER RAPPORTPERIODEN (2021.01.01 - 2021.03.31)
- Inga väsentliga händelser har inträffat under rapportperioden

Om FastOut
 
Drönarbolaget FastOut har som ambition att mappa upp världen med 360° interaktiva drönarvyer och bli världens största IT-plattform som kopplar samman lokala professionella drönarpiloter med kunder. Via den globala självbetjäningsplattformen kan kunder enkelt beställa drönaruppdrag och få tillgång till databasen med 360° drönarvyer som kan skräddarsys efter behov. Den unika IT-plattformen gör det möjligt att bygga effektiva och nyskapande tjänster inom Virtual Reality, digital kommunikation och marknadsföring.

Mer information om bolaget finns på www.fastout.com

 

Denna information är sådan information som FastOut Int AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Information lämnades, genom styrelsens försorg, för offentliggörande den 29 april 2021.

Läs mer hos Cision
Read more about Fastout Int. AB