Published: 9/12/2019 8:22:55 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about VibroSense Dynamics AB: Vibrosense Dynamics tecknar licensavtal med Avonovo Hälsa som hyr 24 instrument

Medicinteknikbolaget Vibrosense Dynamics har tecknat ett treårigt licensavtal med
företagshälsovårdskoncernen Avonova Hälsa. Vibrosense hyr ut 24 instrument Vibrosense Meter II till Avonova. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avonovo kommer att sätta upp en rikstäckande organisation för hälsokontroller av vibrationsexponerade arbetstagare. Vibrosense Meter II kommer att användas för att utföra dessa hälsokontroller. Avtalet ger en positiv inverkan på Vibrosense Dynamics resultat för innevarande räkenskapsår.

Avonova Hälsa märker en ökad efterfrågan från kunder i kombination med Arbetsmiljöverkets ökade fokus på vibrationsskador och att arbetsgivare har en skyldighet att erbjuda medicinska kontroller av arbetstagare.

Avonova kommer att ha tidsbegränsad exklusivitet på den svenska marknaden fram till och med oktober 2020, inom segmentet hand-arm-vibration.

- Tack vare samarbetet med Vibrosense och en ny screening-metod får vi ett effektivt och enkelt verktyg för att hjälpa våra kunder att upptäcka och följa upp åtgärder för att förebygga ett allvarligt arbetsmiljöproblem, säger Jörgen Malmenskog, vd i Avonova Hälsa.

- Under hösten 2019 kommer vi börja leverera Vibrosense Meter II till Avonova. Vi vågar påstå att vårt instrument är världens mest tillförlitliga instrument för att upptäcka tidiga känselförändringar i fingrar och händer orsakade av vibrerande verktyg. Tillsammans med vår nyutvecklade screeningmetod kan Avonova därmed tillmötesgå kundernas efterfrågan på en effektiv och tillförlitlig undersökning av alla de arbetstagare som arbetar inom riskyrken, säger Toni Speidel, vd i Vibrosense Dynamics.

Read more about VibroSense Dynamics AB