Published: 11/22/2019 12:29:19 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Micropos Medical AB: Börsplus ser bättre uppsida i Micropos Medical idag än tidigare, men rådet blir fortsatt avvakta

Medicinteknikbolaget Micropos Medical har drabbats av förseningar i CE-certifieringen av Hypocath som är den sista pusselbiten i bolagets strålterapisystem. Det har tärt på kassan och nu sker en företrädesemission. Bäddar det för ett efterlängtat kommersiellt genombrott? Den frågan ställer sig Börsplus i en analys på fredagen.

Analystjänsten konstaterar att huvudscenariot för förhoppningsbolag är att det över tid slutar med en stor förlust för investerarna.

"Micropos gör ett omtag. Flyter CE-certifieringen på och Raypilot med Hypocath kommer ut i klinik kanske trenden kan vändas. Micropos har Raypilot-system ute på marknaden. Kanske kan dessa användare visa vägen? Uppsidan är betydligt bättre nu än när vi analyserade Micropos för ett par år sedan. Vi tycker dock det är rimligt att fortsatt inta en avvaktande hållning", skriver Börsplus i sin slutsats och ger aktien en fyra i betyg på den sexgradiga skalan för förhoppningsbolag, vilket ska tolkas som ett neutralt råd.

Read more about Micropos Medical AB