Published: 2/9/2021 9:05:55 AM

Hoodin: En kompass i informationsdjungeln - Mangold

Hoodin har sett en lovande start på 2021. Bolaget, vars produkt är en plattform för bevakning och inhämtning av digital information, har slutit avtal med sju nya partners sedan årsskiftet. Bolagets möjlighet att öka sin försäljning under 2021 är hög. Implementationen av EU:s regelverk MDR 2020, investeringar i produkt-och kundutveckling, samt stark marknadstillväxt väntas utgöra
pådrivande faktorer.

Ökade ekonomiska muskler genom teckningsoption
Mangold ser positivt på rådande teckningsoption i bolaget, som ligger till grund för fortsatt verksamhetsutveckling. Kapitalet ska användas till produktutveckling och försäljning. Hoodin har identifierat utländskt intresse för bolagets tjänst, och kommer att arbeta med kunder i en rad geografiska marknader. Primärt ligger fokus på Sverige, men även på Storbritannien och Irland där de lokala marknaden är stora och efterfrågan hög. Genomförandet av bolagets investeringar är med största sannolikhet garanterat givet en mycket stark kassautveckling och fortsatt förtroende från marknaden.

Upprepad riktkurs
Mangold upprepar riktkursen för Hoodin om 10,70 kronor på 12 månaders sikt. Vi motiverar det med en förväntad stark försäljningstillväxt genom befintliga partners och arbete med kundanskaffning, samtidigt som bolaget kontinuerligt investerar i förbättringar av plattformen.


Link to the analysis

Read more about Hoodin AB