Published: 2/21/2023 2:02:04 PM

Vibrosense Dynamics: Initial take - Kalqyl

VibroSense Dynamics (”VibroSense” eller ”Bolaget) utvecklar och säljer medicintekniska produkter som ger ett starkt stöd för diagnostik av nervskador i händer och fötter. Den egenutvecklade metoden heter Multifrekvens Vibrametri, som möjliggör en mer tillförlitlig upptäckt av perifera nervskador i ett tidigare skede jämfört med de konventionella utredningsmetoderna. Bolagets produkter och teknologi har tre huvudsakliga fokusområden: diabetes, onkologi och Hand Arm Vibration Syndrom (HAVS). Inom HAVS är inriktningen företagshälsovård och klinisk vård inriktat mot vibrationsskador.

VibroSense har sitt säte i Malmö och grundades år 2005 av Göran Lundborg och Toni Speidel i syfte att kommersialisera professor Lundborgs forskning. Göran Lundborgs forskning inom känsel- och vibrationsskador sträcker sig tillbaka till 1980-talet. Under 1990-talet började Yrkesmedicinska kliniken i Lund samt en handfull företagshälsovårdscentraler i Skåne använda metoden kliniskt. Den första kommersiella produkten började utvecklas 2005, och 2007 lanserades bolagets första CE-märkta produkt. År 2015 börsnoterades VibroSense på Spotlight Stock Market.

Bolagets affärsmodell är att sälja eller hyra ut produkten VibroSense Meter® II (hårdvara). Kunden betalar också en årlig licensavgift för den tillhörande mjukvaran, vilket ger bolaget återkommande årliga intäkter. VibroSense är nu i kommersiell fas och tecknade under 2022 ett distributionsavtal med kinesiska UMCARE med en tillhörande order om €3,8 M. Levererar bolaget enligt sina uppsatta mål ser vi en betydande uppsida i aktien. Vi ser en risk då bolagets affärsmodell som visserligen är attraktiv, ännu inte är bevisad i stor skala på multipla exportmarknader.


Link to the analysis

Read more about VibroSense Dynamics AB