Published: 12/20/2023 1:49:26 PM

Edyoutec: Ytterligare förvärv och publishingavtal för King Royale - Carlsquare

Edyoutec (”Bolaget”) meddelade fredag den 15 december att Bolaget både signerat ett förvärvsavtal avseende utbildningsspelet Mattebageriet samt ett publishingavtal för King Royal med italienska MAF.

Mattebageriet är ett utbildningsspel som utvecklats av bolaget Pi Idé AB. Per idag innehåller Mattebageriet fyra appar som riktar sig åt olika åldersgrupper och är validerat av svenska skolsystemet för ålderskategorierna 5–12 år. Mattebageriet introducerades i 2014 och har genererat intäkter genom att användare har betalat en engångssumma för tillgång till allt innehåll. Framöver avser edyoutec att ändra intäktsmodellen till en prenumerationsbaserad modell där priset förväntas bli 4,99 Euro per månad/användare, med en målbild om att nå 17 500 prenumeranter inom 24 månader efter lansering. Mattebageriet ska även anpassas den tyska marknaden.

Publishingavtalet med MAF (kort för My App Free) innebär att MAF marknadsför och utvärderar King Royale i syfte att inleda en uppskalningsfas. MAF marknadsför en rad spel genom dotterbolag Ciao! Games. I nuläget är det inte möjligt att lägga några intäktsprognoser i samband med publishingavtalet då intäkterna beror på en rad olika faktorer som bland annat betalningsviljan hos spelare och potentiella reklamintäkter. Det är även oklart när King Royale förväntas lanseras globalt. Vi bibehåller således prognoserna från initieringsanalysen om lansering under kv3-kv4 och medföljande intäkter därefter.

Till följd av lansering av en prenumerantbaserad version av Mattebageriet under 2024 förväntar vi oss att Bolaget lyckas med att uppnå en riskjusterad bas om drygt 3 000 betalande prenumeranter av Mattebageriet under det första året efter lansering. Antalet prenumeranter stiger i vårt scenario till cirka 7 000 efter 24 månader. Följaktligen ökar prognoserna för nettoomsättningen i 2024 till cirka 30 MSEK och i 2025 till cirka 61 MSEK. Vi justerar upp vårt motiverade värde per aktie från 2,9 SEK till 3,1 SEK.


Link to the analysis

Read more about edyoutec AB