Published: 1/20/2023 3:33:20 PM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about SPACtvå AB: INVOICERY BRA FÖRVÄRV, KÖP - AFV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) För förvärvsbolaget Spactvå, som noterades i december, tog det inte mer än ett par veckor innan det hittat en verksamhet att köpa - Invoicery som äger plattformen Frilans Finans, ett egenanställningsföretag som möjliggör för privatpersoner att fakturera utan att ha eget företag. Det ser ut som ett bra köp, skriver Affärsvärlden som också landar i ett köpråd för aktien Spactvå.

Vid en första anblick framstår lönsamheten för Invoicery som lövtunn, förra året var rörelsemarginalen 1,2 procent. Detta beror dock på att omsättningen ser enorm ut då man slussar pengar från uppdragsgivare till egenanställda, skriver Affärsvärlden och pekar på att Invoicery varit lönsamt nästan varje år sedan starten.

I sitt huvudscenario räknar Affärsvärlden med att rörelsemarginalen når 1,5 procent 2024.

Med en P/E-värdering om 8x på nästa årsvinst är värderingen inte heller särskilt utmanande, skriver tidningen. Om lönsamheten däremot skulle återgå till de historiska lägre nivåerna är nedsidan sannolikt stor.

"Vi tror dock att Invoicery kommer att kunna behålla den här lönsamhetsnivån även om det sannolikt blir tuffare att växa lågkonjunktursåret 2023", skriver Affärsvärlden.

Det sammanslagna bolaget ska heta Invoicery Group.          
        

Read more about SPACtvå AB