Published: 1/27/2023 4:47:51 PM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about SPACtvå AB: INVOICERY PARTNERS SWEDEN RÖSTADE JA TILL BUDET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bolagsstämman i Invoicery Partners Sweden, som är näst största ägare i Invoicery Int vilket spac-bolaget Spactvå i december kom överens om att förvärva, har på bolagsstämma beslutat att acceptera budet från Spactvå.

Det framgår av ett pressmeddelande från Spactvå.

Invoicery Partners Sweden äger drygt 18 procent av aktierna i Invoicery Int. Budet innebär att Invoicery Partners Sweden kommer att få betalt i Spactvå-aktier till kursen 5:50 kronor per aktie.

"Vi är väldigt glada över att aktieägarna i Invoicery Partners Sweden AB valde att rösta ja till vårt bud och att de ser fördelarna med att få likviditet i sin aktie samt de fördelar en notering kan ge. Nu kan vi gå vidare med de noteringsförberedelser som behöver genomföras för att slutföra transaktionen. Spactvå AB, som kommer byta namn till Invoicery Group AB, planerar att publicera ett åternoteringsmemorandum i slutet av februari 2023", uppger Spactvås vd Marcus Bonsib.

Den 23 december meddelades att Spactvå förvärvar samtliga aktier i Invoicery Int, som i Sverige är verksamt under varumärket Frilans Finans, för köpeskillingen 150 miljoner kronor.

Transaktionen förväntas vara genomförd under första kvartalet av 2023, uppgavs det då.

I december inför noteringen av Spactvå sade Marcus Bonsib i en tv-intervju med Nyhetsbyrån Direkt att teamet bakom Spactvå vill göra samma sak som de gjorde med Spacett, det vill säga att förvärva ett lönsamt, onoterat bolag som vill ta en smidigare väg till börsen och samtidigt skapa avkastning till spac-bolagets aktieägare.



                    
                

Read more about SPACtvå AB