Press release from Companies

Published: 2021-11-30 15:27:12

Shortcut Media AB: Magoo vinner beställningar från USA värda 0,7 Mkr från en av världens största streamingtjänster

Magoo, som tillhör Shortcut Media Group (SMG), har vunnit uppdraget att göra avancerad 3d-animation till en välkänd dokumentärserie. Beställare är en av världens största streamingtjänster.

Beställningen är en av de större som kommit via Magoo:s representationskontor i USA.

Projektet innebär för Magoo:s del att utföra design och avancerad animation till dokumentärserien, som kommer att släppas för allmänheten på streamingtjänsten inom kort. Arbetet kommer att utföras huvudsakligen under Q4 2021.

Vi är väldigt glada att få förtroendet att skapa grafiken till detta stora dokumentärfilmsprojekt, det är något vi tagit oss an med stolthet och glädje. Vi tror att detta ytterligare stärker vår position på den amerikanska streamingmarknaden och visar på styrkan i vår närvaro på den amerikanska marknaden generellt, säger Anders Törnquist, VD för Magoo.

Om Magoo

Magoo är en Söderhamns-baserad kreativ studio inriktad på avancerad 3d-animation, VFX och inspelad film med inslag av VFX samt animation. Kunder finns primärt i Sverige samt i USA, där bolaget har representationskontor i New York. Bolaget har bedrivit verksamhet sen 2000 och har sen dess bl.a. utvecklat en marknadsledande teknologi för att producera avancerad 3d-visualisering samt animation av hög kreativ kvalitetsnivå och volym på ett effektivt sätt. Mer information och exempel på kunder samt projekt finns på www.magoo.se.

Om Shortcut Media Group

Shortcut Media Group är en av Sveriges ledande, oberoende samt mest prisbelönta produktionsgrupper och producerar bl.a. reklam- och företagsfilm, trailers, utbildningsfilm, animerad film, promos, livesändningar samt tillhandahåller postproduktion. Gruppen består av varumärkena Bond Street Film, STARK Film, Oddway Film, Magoo, Shortcut Produktion och Frost Studio. Mer information finns på www.shortcutmedia.se samt på bolagets IR-sida hos Spotlight Stock Market.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Peter Söderlind

VD

Shortcut Media Group

peter.soderlind@shortcutmedia.se

Tel: 072-375 75 10

Denna information är sådan som Shortcut Media AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 november 2021.

Läs mer hos Cision
Read more about Shortcut Media AB