Press release from Companies

Published: 2021-12-09 14:15:42

Everysport Media Group AB: Everysport Media Group lanserar PadelDirekt Plus

Everysport Media Group AB (publ) (“ESMG”) affärsområde Everysport Media har idag lanserat en ny plustjänst för den helägda sajten PadelDirekt. Tjänsten går under namnet PadelDirekt Plus och möjliggör ytterligare satsning på kvalitetsjournalistik och innehåll kring padel. PadelDirekt Plus är ett resultat av tidigare framgångsrika lanseringar av prenumerationstjänster på flera av koncernens sportsajter. Betalningsmodellen är en del i koncernens övergripande tillväxtstrategi för att öka ESMGs månatliga återkommande intäkter.

– Vi har byggt upp starka varumärken kring sportmedia både i Sverige och internationellt. Parallellt har vi har sett en tydlig trend kring både ökad efterfrågan och betalningsvilja för en djupare bevakning. Därför fortsätter vi satsningen på plustjänster som fokuserar på våra besökares största passioner, säger Hannes Andersson, vd, Everysport Media Group

PadelDirekt är idag Sveriges största nyhetssajt om padel och nu lanseras alltså en plustjänst, som rymmer både en bredare och djupare bevakning kring svensk och internationell padel. PadelDirekt Plus kostar 49 kr/mån och ger användaren tillgång till allt innehåll på sajten. Everysport Media Group tillhandahåller även plustjänsten Everysport Plus för 99 kr/mån som ger tillgång till allt premiummaterial på ESMGs sajter Hockeysverige, Innebandymagazinet och FotbollDirekt utöver PadelDirekt.

– Vi har tidigare genomfört lyckade lanseringar av plustjänster på bland annat Hockeysverige, FotbollDirekt, Eliteprospects och Innebandymagazinet. Givet det stora intresset för padel har vi goda förhoppningar även på PadelDirekt Plus, säger Uffe Bodin, Mediechef, Everysport Media Group.

Sajten PadelDirekt är baserad på ESMGs nya medieplattform Everysport Media Platform (EMP), som är en ny teknisk plattform specialiserad för sportmedia. Koncernen har tidigare gjort stora investeringar i plattformen som bidrar till en anpassad konsumtion av sportinnehåll i både text- och videoformat, samt möjliggör ett inloggat läge för att skapa personifierade upplevelser och via prenumerationstjänster få tillgång till plusmaterial.

För mer information, vänligen kontakta:
Hannes Andersson, VD Everysport Media Group AB,
tel: +46 70 736 56 25,
mail: hannes.andersson@esmg.se

Uffe Bodin, Mediachef Everysport Media Group AB (publ), 
tel: +46 70 958 32 01
Mail: uffe.bodin@esmg.se

Om Everysport Media Group
Everysport Media Group (ESMG) är en koncern inom sport. ESMG är uppdelat i två affärsområden: Everysport Media och Every Padel. Inom Everysport Media ägs och utvecklas digitala plattformar och tjänster inom sport och inom affärsområdet Every Padel bedrivs verksamhet inom den snabbväxande sporten padel. Koncernen har totalt ca 160 anställda. Huvudkontoret ligger i Stockholm och bolaget har bland annat också kontor i Norge och USA. Koncernen är noterad på Spotlight Stock Market (EVERY).

Läs mer hos Cision
Read more about Everysport Media Group AB

Subscription