Press release from Companies

Published: 2021-12-27 11:58:31

Shortcut Media AB: Magoo förnyar avtal med TV4 värt minst 2 Mkr

Magoo, som tillhör Shortcut Media Group (SMG), förnyar avtal med TV4, Sveriges ledande streaming- och TV-aktör. Avtalet väntas värt minst 2 Mkr under 2022.

TV4 och Magoo har ett avtal sedan många år tillbaka, som förnyas årsvis. Avtalet har nu förnyats för 2022 och förväntas vara värt minst 2 Mkr under det kommande året. Delar av avtalsvolymerna inte är fast beslutade i förväg. Trots detta förväntas det nya avtalet innebära viss tillväxt i avtalets storlek jämfört med 2021 till följd av bl.a. vissa prisjusteringar.

Det känns väldigt bra att få fortsatt förtroende att arbeta med TV4 även fortsättningsvis. Vi har en bra upparbetad arbetsmodell och stort ömsesidigt förtroende för varandra, som avspeglar sig i produktioner som håller hög klass och hela tiden utvecklas, säger Anders Törnquist, VD för Magoo.

Ett gott samarbete och en långsiktighet lönar sig när vi kan vara med att utveckla det grafiska uttryck som TV4 har. Vårt långtgående och djuplodande kunnande inom TV segmentet skapar även trygghet för alla inblandade, då vi både kan vara effektiva och träffsäkra i våra leveranser, säger Peter Söderlind, VD för Shortcut Media Group.

Om Magoo

Magoo är en Söderhamns-baserad kreativ studio inriktad på avancerad 3d-animation, VFX och inspelad film med inslag av VFX samt animation. Kunder finns primärt i Sverige samt i USA, där bolaget har representationskontor i New York. Bolaget har bedrivit verksamhet sen 2000 och har sen dess bl.a. utvecklat en marknadsledande teknologi för att producera avancerad 3d-visualisering samt animation av hög kreativ kvalitetsnivå och volym på ett effektivt sätt. Mer information och exempel på kunder samt projekt finns på www.magoo.se.

Om Shortcut Media Group

Shortcut Media Group är en av Sveriges ledande, oberoende samt mest prisbelönta produktionsgrupper och producerar bl.a. reklam- och företagsfilm, trailers, utbildningsfilm, animerad film, promos, livesändningar samt tillhandahåller postproduktion. Gruppen består av varumärkena Bond Street Film, STARK Film, Oddway Film, Magoo, Shortcut Produktion och Frost Studio. Mer information finns på www.shortcutmedia.se samt på bolagets IR-sida hos Spotlight Stock Market.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Peter Söderlind

VD

Shortcut Media Group

peter.soderlind@shortcutmedia.se

Tel: 072-375 75 10

Denna information är sådan som Shortcut Media AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 27 december 2021.

Läs mer hos Cision
Read more about Shortcut Media AB