Press release from Companies

Published: 2022-08-23 11:45:49

Invent Medic Sweden AB: Invent Medic utsett att delta i svensk-brittiskt tillväxtprogram inom Healthtech

Invent Medic har utsetts att delta i programmet Masterclass series: Healthtech. Genom programmet utökas affärsnätverket och kunskapen om den brittiska marknaden, allt för att få de bästa förutsättningarna för att växa i Storbritannien.

Mellan augusti och oktober kommer Invent Medic delta i programmet Masterclass series: Healthtech som är organiserat och finansierat av Svenska handelskammaren i Storbritannien och Invest in Skåne.

Genom coaching, workshops och audits med entreprenörer, marknadsförare samt framstående nyckelpersoner inom den brittiska hälsosektorn, får Invent Medic de bästa förutsättningarna för att växa i Storbritannien. I programmet ingår även vägledning inom det brittiska investerarlandskapet, identifiering av potentiella kunder och partners, samtidigt som det brittiska affärsnätverket utökas.

-Vi är glada att ha blivit utvalda att delta i programmet och tidsmässigt så passar det väl in med vår tillväxtresa på den brittiska marknaden, säger Anna Lindström, VD för Invent Medic Sweden AB

I Storbritannien och Irland har Invent Medic sedan mitten av 2022 distributören iMEDicare för produkten Efemia Bladder Support.

För information om Invent Medic Sweden AB, vänligen kontakta
Anna Lindström, VD
Telefon: 0723 811 710
E-post: info@inventmedic.com 

Om Invent Medic
Invent Medic Sweden AB (Invent Medic) är ett svenskt bolag som utvecklar innovativa produkter i syfte att förbättra kvinnors hälsa och livskvalitet. Bolagets produkter ska vara säkra, effektiva och lätta att använda. Invent Medics första produkt Efemia Bladder Support, ett CE-märkt och patenterat medicintekniskt hjälpmedel mot ansträngningsinkontinens (SUI), minskade urinläckaget med i genomsnitt 77 procent vid användning i en klinisk studie. Produkten är baserad på samma vetenskapliga princip som TVT-metoden, den främsta kirurgiska behandlingsmetoden för SUI. Bolagets andra produkt Efemia Menstrual Cup fungerar som ett smidigt och hållbart alternativ till traditionella mensskydd, och den är utformad för att vara följsam, säker och marknadens bekvämaste menskopp. Invent Medics aktier är listade på Spotlight Stock Market under förkortningen IMS, och aktiens ISIN-kod är SE0007603402. Mer information finns på www.inventmedic.com och www.spotlightstockmarket.com.

Läs mer hos Cision
Read more about Invent Medic Sweden AB

Subscription