Press release from Companies

Published: 2022-09-20 10:34:14

Invent Medic Sweden AB: Invent Medics produkt Efemia Menstrual Cup inkluderas i Apoteas sortiment

Invent Medic meddelar att apotekskedjan Apotea har beslutat att inkludera produkten Efemia Menstrual Cup i sitt online-sortiment. Produkten kommer att finnas tillgänglig att köpa via apotea.se senast från oktober 2022.

Apotea är den andra apotekskedjan som tar in Efemia Menstrual Cup i sitt online-sortiment. Det innebär att produkten nu finns tillgänglig att köpa hos två apoteksaktörer på den svenska marknaden. Invent Medic har som målsättning att successivt utöka produktens tillgänglighet på den svenska marknaden genom att säkerställa att fler återförsäljare tar in produkten i sitt sortiment.

Efemia kommer nu att ha två produkter inkluderade i Apoteas sortiment inom kvinnohälsa: Efemia Menstrual Cup och Efemia kontinensstöd. Detta är fördelaktigt för Invent Medic då kunder som blir intresserade av den ena produkten enkelt kan informera sig även om den andra produkten, och därmed skapas förutsättningar för mer kostnadseffektiv marknadsföring.

Att komma in i apotekens e-handelsplattformar är viktigt då transformationen från butiksförsäljning till försäljning via webben går stadigt framåt. Det satsas stora summor på att minimera tiden från köp till leverans genom att effektivisera lagerhantering samt att ge kunden fler utlämningsmöjligheter.

– Vi har arbetat på flera plan för att få Apotea att inkludera produkten i sitt sortiment. Dels via betygsättningstjänster som Trustpilot för att lyfta fram att produkten är mycket uppskattad av användarna. Vårt budskap blir mer trovärdigt när användarna själva intygar att de upplever att Efemia Menstrual Cup är mjuk och följsam och inte har problem med läckage. Sedan har vi arbetat med att anpassa vår förpackningslösning i linje med de klimatmål som apoteksbranschen har tagit fram. Vår förpackning är lätt, enkel att återvinna och tar minimal fysisk plats i såväl lagerhyllan som brevlådan, säger Invent Medics VD Anna Lindström.

Efemia Menstrual Cup är utvecklad och producerad i Sverige, och under utvecklingsprocessen deltog 100 kvinnor i testpaneler. Deras feedback bidrog till produktens optimerade design jämfört med andra menskoppar på marknaden, både när det gäller skydd mot läckage och hur mjuk och följsam den är för användaren.

För information om Invent Medic Sweden AB, vänligen kontakta
Anna Lindström, VD
Telefon: 0723 811 710
E-post: info@inventmedic.com 

Om Invent Medic
Invent Medic Sweden AB (Invent Medic) är ett svenskt bolag som utvecklar innovativa produkter i syfte att förbättra kvinnors hälsa och livskvalitet. Bolagets produkter ska vara säkra, effektiva och lätta att använda. Invent Medics första produkt Efemia Bladder Support, ett CE-märkt och patenterat medicintekniskt hjälpmedel mot ansträngningsinkontinens (SUI), minskade urinläckaget med i genomsnitt 77 procent vid användning i en klinisk studie. Produkten är baserad på samma vetenskapliga princip som TVT-metoden, den främsta kirurgiska behandlingsmetoden för SUI. Bolagets andra produkt Efemia Menstrual Cup fungerar som ett smidigt och hållbart alternativ till traditionella mensskydd, och den är utformad för att vara följsam, säker och marknadens bekvämaste menskopp. Invent Medics aktier är listade på Spotlight Stock Market under förkortningen IMS, och aktiens ISIN-kod är SE0007603402. Mer information finns på www.inventmedic.com och www.spotlightstockmarket.com.

Läs mer hos Cision
Read more about Invent Medic Sweden AB