Press release from Companies

Published: 2022-09-28 10:51:32

Invent Medic Sweden AB: Invent Medic adderar fler försäljningskanaler i Sverige och Norden för både Efemia Menstrual Cup och Efemia Bladder Support

Invent Medic meddelar att svenska Apotek Hjärtat tar in Efemia Menstrual Cup i sitt online-sortiment, utöver Efemia Bladder Support som redan är inkluderad. Dessutom har den nordiska apoteksaktören Med24 beslutat att börja sälja både Efemia Bladder Support och Efemia Menstrual Cup till sina kunder. Initialt inkluderas produkterna i aktörens danska online-sortiment.

Invent Medic meddelade föregående vecka att Efemia Menstrual Cup kommer att inkluderas i Apoteas sortiment senast i oktober 2022, och idag kan bolaget meddela att även Apotek Hjärtat tar in produkten i sitt online-sortiment.

Dessutom kommer det nätbaserade och snabbväxande nordiska apoteksbolaget Med24 att utöka sitt kunderbjudande genom att inkludera både Efemia Bladder support och Efemia Menstrual Cup. Med24 bedriver verksamhet i Sverige, Norge och Danmark, och initialt kommer Efemias produkter att finnas tillgängliga via dess danska webbshop Med24.dk. Med24 har växt kraftigt under de senaste åren och har idag över 200 anställda och erbjuder cirka 20 000 produkter.

– Det är ett mycket målmedvetet arbete som ligger bakom att vi inom loppet av några dagar kan meddela att våra produkter kommer att finnas tillgängliga hos fler återförsäljare i Sverige och Norden. Jag är otroligt glad över att båda produkterna nu kan nå ut till ännu fler nya användare och hjälpa dem att leva ett aktivt liv, säger Invent Medics VD Anna Lindström.

–  Vi är mycket glada över att ha inlett ett samarbete med Med24 då de har en stark position inom online-handel med produkter som fokuserar på hälsa och välmående. Vi ser fram emot att genom denna kanal nå ut och hjälpa ännu fler danska kvinnor med Efemia, säger Birgitte Baht, försäljningsansvarig för Efemia hos Invent Medics danska distributör Props & Pearls.

För information om Invent Medic Sweden AB, vänligen kontakta
Anna Lindström, VD
Telefon: 0723 811 710
E-post: info@inventmedic.com 

Om Invent Medic
Invent Medic Sweden AB (Invent Medic) är ett svenskt bolag som utvecklar innovativa produkter i syfte att förbättra kvinnors hälsa och livskvalitet. Bolagets produkter ska vara säkra, effektiva och lätta att använda. Invent Medics första produkt Efemia Bladder Support, ett CE-märkt och patenterat medicintekniskt hjälpmedel mot ansträngningsinkontinens (SUI), minskade urinläckaget med i genomsnitt 77 procent vid användning i en klinisk studie. Produkten är baserad på samma vetenskapliga princip som TVT-metoden, den främsta kirurgiska behandlingsmetoden för SUI. Bolagets andra produkt Efemia Menstrual Cup fungerar som ett smidigt och hållbart alternativ till traditionella mensskydd, och den är utformad för att vara följsam, säker och marknadens bekvämaste menskopp. Invent Medics aktier är listade på Spotlight Stock Market under förkortningen IMS, och aktiens ISIN-kod är SE0007603402. Mer information finns på www.inventmedic.com och www.spotlightstockmarket.com.

Läs mer hos Cision
Read more about Invent Medic Sweden AB

News from Spotlight Group