Press release from Companies

Published: 2022-11-16 12:16:14

MoveByBike Europe AB: MovebyBike AB signerar förlängt avtal gällande måltidstransporter för Stockholms stad

MoveByBike Europe AB ("MoveByBike" eller "Bolaget") meddelar idag att Bolaget får fortsatt förtroende att agera leverantör för måltidstransporter åt Stockholms stad, då de väljer att nyttja möjligheten till förlängning på ytterligare 2 år.

Offentlig upphandling Stockholms stad

Förlängningen tar avstamp i bolagets befintliga ramavtal på två år, med option till förlängning på 1 + 1 år. Avtalet som signerades i Maj 2021 innebär att MoveByBike levererar skolmat med cykel till två områden inom Stockholms stad.  Avtalet, med ett värde på cirka 4,5 MSEK är nu alltså förlängt med ytterligare två år och gäller för perioden 2023–2025. Förlängningen beräknas till samma värde och innebär en fortsatt emissionsfri transportkedja för delar av stadens måltidsleveranser.

 

”Det är otroligt glädjande att Stockholm stad bekräftar sin tillfredställelse genom att förlänga samarbetet med MoveByBike. Förlängningen är ett kvitto på vår position och etablering som ett pålitligt emissionsfritt logistikföretag där vi nu, tillsammans med Stockholm stad fortsatt bidrar till att minska både avgaser och buller i stadens centrala delar”, säger Lisette Hallström, VD MoveByBike

 

 

För mer information om MoveByBike, vänligen kontakta

Lisette Hallström, VD

Telefon: +46 (0) 76 020 20 96

E-post: lisette.hallstrom@movebybike.se

Hemsida: www.movebybike.se

 

 

_________________________________________________________________________________________________________________

Om MoveByBike

MoveByBike är verksamma inom e-handel, logistik och mikromobilitet och är idag en av få aktörer på marknaden som arbetar med en helt miljövänlig transport. Transporten sker främst med Bolagets egenutvecklade cykel – en eldriven cykel med en möjlig lastvikt på 200 kilo och lastutrymme på upp till fyra kubikmeter. Bolagets transportcyklar är flexibla och lätta att operera med i städer där trafiken annars är ett problem samtidigt som de möjliggör en högre produktivitet och effektiv transport eftersom de kan arbeta på cykelväg såväl som bilväg. Under 2020 genererade Bolaget en omsättning på cirka 27 MSEK och över 500 000 leveranser genomfördes. MoveByBike har för avsikt att expandera verksamheten i Norden samt bredda sin verksamhet inom e-handel.

 

 

Läs mer hos Cision
Read more about MoveByBike Europe AB